Annonce
Erhverv

Mads er blandt landets bedste til fliser og beton

For tiden lægger Mads Brunsgaard Christensen fortov i Bøvlingbjerg, hvor man er i gang med at lægge nye fjernvarmerør. Det er der dog ikke meget træning i. Foto: Benny Gade
Mads Brunsgaard Christensen er eksemplet på, at de boglige fag ikke behøver være den rette hylde for alle - han er blandt de bedste håndværkere

Bøvlingbjerg: Det er ikke let at se, som han stille sidder og arbejder på fortorvet i Bøvlingbjerg. Men det er faktisk én af landets bedste med sten og fliser, der er i gang med at lægge fortov.

- Man er i gang med at grave nye fjernvarmerør ned, og så skal fortovet jo efterfølgende lægges igen, forklarer Mads Brunsgaard Christensen.

Han er blot 19 år og fortsat i lære som anlægsstruktør hos Nørgaards Fliser. Alligevel er han blandt de bedste af sin slags, og derfor kan han også kalde sig regionsmester i skills for anlægsstruktører. Sammen med sin kollega Flemming Boel fra Skjern var makkerparret de bedste i konkurrencen, hvor de skulle lave en belægning med tilhørende rampe og udskæring til et logo. Derfor er de nu gået videre til DM, der dog først holdes i april næste år.

Annonce

I mellemtiden arbejder Mads Brunsgaard Christensen hos Nørgaard Fliser, hvor han også gør sin uddannelse færdig.

- Jeg regner med at være færdig med uddannelsen til marts, fortæller han.

Brosten og fliser

Normalt er der afsat nogle uger op til et DM, hvor kombattanterne får lejlighed til at træne og øve sig. Det er der også i år, men foreløbigt gælder det om at få fortovet i Bøvlingbjerg lavet færdig.

- Det er der ikke meget træning i, siger Mads Brunsgaard Christensen, der er i gang med at lægge en række brosten mellem de store fortovsfliser.


Man kan godt gå og glæde sig til at skulle på et skoleforløb i nogle uger og sidde inde i varmen. Men når jeg nærmer mig afslutningen af forløbet, glæder jeg mig til at komme ud igen

Mads Brunsgaard Christensen, anlægsstruktørlærling


Men han keder sig ikke. Faktisk kan han lide arbejdet, der for en stor del af tiden foregår udendørs.

- Man kan godt gå og glæde sig til at skulle på et skoleforløb i nogle uger og sidde inde i varmen. Men når jeg nærmer mig afslutningen af forløbet, glæder jeg mig til at komme ud igen, siger han.

Annonce

De store maskiner

Den 19-årige lærling stammer fra Lemvig og har aldrig været i tvivl om, at han skulle i gang med et håndværksfag. Han har tidligere været omtalt i avisen, fordi han var den eneste på sin årgang i 9. klasse der valgte et håndværksfag, mens de øvrige elever i klassen valgte den boglige vej. Han var ganske enkelt skoletræt.

Han var heller ikke i tvivl om, at det skulle være hos Nørgaard Fliser, selv om han oprindeligt havde andre tanker. Faderen arbejder hos VG Entreprenør og kører med de store anlægsmaskiner, så derfor havde Mads Brunsgaard Christensen som barn også en ide om, at han skulle være maskinfører.

Mads Brunsgaard Christensen er i lære hos Nørgaard Fliser og har en forventning om, at han vil have fast arbejde i firmaet,  når han er udlært. Foto: Benny Gade

Det var dog kun indtil han kom i praktik hos Nørgaard Fliser.

- Det var allerede i 6. klasse, at jeg kom i praktik et par dage hos virksomheden, fortæller han.

Da fik han øjnene op for, at andet end store maskiner kunne være interessante. Han blev bidt af fliser og beton. Da han i 9. klasse skulle i en uges erhvervspraktik, var han slet ikke i tvivl. Han skulle tilbage til Nørgaard Fliser, og sådan blev det.

Annonce

Skarp konkurrence

Resten er næsten historie. Han fortsatte som fejedreng i virksomheden, og da der senere blev mulighed for en praktikplads, sprang han til. Om nogle måneder kan han formentlig kalde sig færdiguddannet anlægsstruktør med udsigt til et fast arbejde.

- Jeg regner med, at der er arbejde til mig i firmaet, når jeg er færdig. Det er jeg stillet i udsigt, siger han.

Men først er der et DM, der skal overstås. Det skal holdes i Høng til april, og da skal han igen være makker med Flemming Boel, der er i lære hos virksomheden Lauge Bonde i Spjald. De skal mødes nogle uger før, hvor de også får mulighed for at øve sig på opgaven. Mads Brunsgaard Christensen føler sig dog ikke sikker på, at han efterfølgende kan kalde sig for dansk mester.

- Jeg kender jo ikke de andre, vi skal konkurrere mod og ved derfor ikke, hvor dygtige de er. Men der er jo en grund til, at de er med i konkurrencen, siger Mads Brunsgaard Christensen.

Annonce
Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Annonce