Annonce
Struer

Mads Jakobsen ærgrer sig over partikrise

Venstres borgmesterkandidat i Struer Kommune, Mads Jakobsen (V), har fuldt udviklingen i toppen af partiet lidt på afstand. Foto: Morten Stricker
Venstres borgmesterkandidat i Struer Kommune, Mads Jakobsen, ærgrer sig over udviklingen i toppen af partiet.
Annonce

Struer: Formanden for Venstres byrådsgruppe, Mads Jakobsen, går ind i det nye år med en ambition om at generobre borgmesterposten i Struer Kommune ved kommunalvalget til november.

- Det er der ikke ændret på, siger han efter at have fulgt nyhederne fra toppen af partiet i løbet af seneste par uger lidt på afstand: Afsættelsen af Inger Støjberg som næstformand og den seneste udmelding fra Lars Løkke Rasmussen om, at den tidligere statsminister og partiformand forlader Venstre.

- Det er da bestemt ikke nogen hjælp, konstaterer Mads Jakobsen, når han vurderer sine chancer for at føre Venstre i Struer frem til en valgsejr under kommunalvalget.

- Man plejer at sige, at en eventuel nedgang på landsplan slår igennem med halv kraft, når vi går til kommunalvalg. Men lad os nu se, hvordan det går. Der er 11 måneder til valget, og når vi ser tilbage på 2020, ved vi jo mere end nogensinde før, at alt kan se fuldstændig anderledes ud, og at 11 måneder kan være ufattelig lang tid i politik, konstaterer han.

- Men det ærgrer mig da, at formand og næstformand ikke kunne få det til at fungere. Jeg stemte for Jakob Ellemann-Jensen som formand og Inger Støjberg som næstformand, og jeg havde tillid til, at de ville finde ud af det, og at det ville blive godt for Venstre, siger han.

Den tillid er så brudt, og Lars Løkke Rasmussens udmelding kommer nu ind over, som endnu en knast i hele processen frem mod det kommende års arbejde med at gøre Venstre i Struer klar til et nyt opgør om borgmesterposten til november.

Annonce

Så rigelig med partier

- Det overrasker mig sådan set ikke, at Lars Løkke Rasmussen forlader partiet efter alle de udmeldinger, han er kommet med, siden han smækkede med døren i Brejning, siger Mads Jakobsen.

- Men jeg synes, det er ærgerligt. Man er jo altid en del af et hold, og det synes jeg, at han glemmer, mener Mads Jakobsen


Det overrasker mig sådan set ikke, at Lars Løkke Rasmussen forlader partiet efter alle de udmeldinger, han er kommet med, siden han smækkede med døren i Brejning.

Mads Jakobsen (V), gruppeformand for Venstre i byrådet og partiets borgmesterkandidat


- Nu er der jo ikke rigtig nogen, der ved, om han ender med at ville etablere et nyt parti, konstaterer Mads Jakobsen. En ting står dog klart: Mads Jakobsen vil ikke følge den tidligere partiformand og bryde ud af partiet til fordel for et nyt projekt med Lars Løkke Rasmussen i spidsen.

- Vi har så rigelig af partier, mener han og forsikrer, at Venstre i Struer står samlet i indsatsen for at genvinde borgmesterposten efter et valgnederlag i 2017.

- Vi vil i Venstre stille med et stærkt hold af kandidater, som vælgerne kan have tillid til, og vi vil være klar med en vision for, hvor vi skal hen, og hvordan vi skal sikre en god udvikling i Struer Kommune, forsikrer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce