Annonce
Sport

Mads vandt EM-bronze: Nu bliver jeg lidt følelsesladet

Mads Viberg Larsen med EM-bronzemedaljen om halsen. Privatfoto

Karatetalentet Mads Viberg Larsen fra Budo Sportskarate Holstebro leverede en præstation i topklasse, da lemvigeren søndag eftermiddag blev EM-bronzevinder i U21-klassen minus 75 kilo.

Annonce

Aalborg: Allerede i sin seniordebut sidste år viste 18-årige Mads Viberg Larsen fra Lemvig og Budo Sportskarate Holstebro, at talentet er ekstraordinært, da han i Chiles hovedstad, Santiago, slog verdensranglistens nummer to, den ukrainske superstjerne Stanislav Horuna.

Søndag beviste han det igen. Denne gang på dansk jord i Gigantium i Aalborg, der i weekenden dannede rammen om EKF Europamesterskaberne for U16, U18 og U21-udøvere. I U21-klassen minus 75 kilo kunne vestjyden tage hjem med en fornem bronzemedalje efter kun at have tabt undervejs til den senere Europamester i en tæt kamp og selv afsluttede turneringen med at besejre belgiske Whalid Deghalid i kampen om tredjepladsen.

- Det har været virkeligt fedt, ikke mindst fordi det foregik i Danmark, hvor der var masser af opbakning fra tilskuerne, fortæller Mads Viberg Larsen.

Efter at have haft et par timer til at synke hele oplevelsen, begyndte størrelsen af præstationen søndag aften at gå op for det unge talent.

- Nu begynder jeg faktisk at blive lidt rørt. Det er af stolthed, siger Mads Viberg Larsen.

Annonce

Kandidat til OL 2024

Træner Kim Brix Andersen fra Budo Sportskarate Holstebro er mindst lige så stolt som udøveren selv.

- Det kan ikke blive større end det her. At få en medalje ved EKF U21 EM er som at få en medalje i Champions League i fodbold, og det her resultat er nok til, at man kommer til at tale om ham internationalt. Han er uhyggeligt dygtig, forklarer Kim Brix Andersen.

Storebror Joakim Viberg Larsen har de seneste år arbejdet på at kvalificere sig til De Olympiske Lege i Tokyo næste år. Der kommer Mads Viberg Larsen ikke til at være i spil, han er kun lige blevet seniorkæmper og er ganske enkelt for ung. Men på den lidt længere bane er OL helt sikkert et muligt og realistisk mål fra lemvigeren.

- Fortsætter han udviklingen, så er han helt klart en kandidat til OL i 2024. Han har slet ikke toppet endnu, men har allerede slået nogle af de bedste i verden, og det viser bare, hvor meget potentiale, der er i ham, siger Kim Brix Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce