Annonce
Holstebro

Magnetsag: Fik 31.500 kroner i bøde - og en særdeles sur chef

En lastbilchauffør blev stoppet og afsløret i en magnetsag om manipulation. Genrefoto: Scanpix
Annonce

Holstebro: Hvad der er værst - bøden eller at falde i sin chefs unåde - melder historien ikke noget om.

En 38-årig ukrainsk mand blev onsdag formiddag stoppet som led i en kontrol af tunge køretøjer.

En patrulje blev opmærksom på en polsk indregistreret lastbil på Holstebromotorvejen. Her overhalede den i sydgående retning flere lastbiler, der kørte de tilladte 80 kilometer i timen.

"Politiassistenten konstaterede ved den indledende kontrol af lastbilens takograf (kontrolapparat, red.), at der ikke var optegnet kørsel for den del af kørslen, der var foregået, mens lastbilen var under observation af patruljen. Takografen havde optegnet hvil hele dagen," oplyser politikommissær Claus Kjær-Pedersen i en pressemeddelelse.

Den 38-årige chauffør tilstod omgående manipulationen, og at han havde anbragt en magnet på takografens impulsgiver. Det betyder, at der var manglende optegnelser af kørsel, og hastighedsbegrænseren blev ligeledes sat ud af kraft.

Det resulterede i en bøde på 31.500 kroner og en ubetinget frakendelse af førerretten i Danmark i seks måneder. Og en sur chef.

"Vognmanden var ikke specielt imponeret af chaufførens måde at køre lastbil på. (...)  Både chaufføren og vognmanden vedtog og modtog bøden på stedet, uagtet at chefen for firmaet var noget utilfreds med chaufføren. Bøden blev straks betalt," oplyser politiet i pressemeddelelsen.

Fangsten var en del af en to dage lang kontrol, hvor der blev set nærmere på 84 tunge køretøjer. Politiet melder om "et mindre antal overtrædelser end forventet, hvilket er meget positivt."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce