Annonce
Navne

Se Maikens musikvideo: - Jeg får det vildeste adrenalin-kick, når jeg får lov at optræde

- Jeg får det vildeste adrenalinkick, når jeg får lov til at optræde - ja bare det at arbejde med musik og få lov at bruge det meste af min tid på det, er "priceless" (uvurderligt, red.), siger Maiken Toelberg Bjerre, der bruger kunstnernavnet Maise, når hun synger. Foto: Morten Stricker
Maiken Toelberg Bjerre fra Lemvig har netop udgivet en single og en musikvideo under kunstnernavnet Maise. Og det bliver ikke det sidste, vi kommer til at høre fra hende i år, lover hun.

Holstebro/Lemvig: Der er gulerodscupcakes, te og kaffe samt bolsjer i en skål på sofabordet, og der er hyggestemning og latter i luften, da Dagbladet endelig finder frem til den rigtige lejlighed i Hornshøj Gl. Mejeri.

I en lænestol sidder handelsassistent og kapelmester i Showtime Orchestra, Anders Øster, og i sofaen ved siden af sidder hans kæreste, 27-årige Maiken Toelberg Bjerre, i skrædderstilling, iført en smuk tunika-kjole og holder om sin kaffekop, mens hun smiler en anelse genert.

Maiken er nemlig dagens hovedperson - og det er hun ikke vant til. Jo altså, hun elsker at stå på en scene og synge, men så er hun jo sammen med vennerne. Lige nu er hun alene i rampelyset, for vi sidder og lytter til nummeret "Ta' med mig", der er Maikens debutsingle, som udkom den 19. marts.

- Uh, det føles sådan lidt selvhøjtideligt, når man skal høre på sig selv synge, siger hun, mens den mere interview-vante kæreste, 25-årige Anders, forklarer, at de to jo kender sangen ud og ind, hver eneste beat.


Jeg får den vildeste følelse, når jeg ser folk danse, og jeg har aldrig været mere ramt på følelserne, end da jeg så en forestilling med Black Box Dance Company, hvor to mænd dansede sammen. Det var simpelthen så smukt.


- Jeg har arbejdet på det her i mange timer, siger Maiken, der faktisk, når hun præsenterer sig for verden som sanger, bruger kunstnernavnet Maise.

- Det blev jeg kaldt som barn, og så begyndte mine veninder også at kalde mig det. Jeg føler mig godt hjemme i navnet, og jeg sagde også til Anders, at mit første barn skal hedde Maise....og nu er musikken jo mit barn, smiler 27-årige Maiken/Maise.

Annonce

Kærlighed ved andet blik

Maise er en spritny kunstner indenfor den elektroniske musikverden. Men det er nu ikke nyt for Maiken at beskæftige sig med musik. Hun har gået på musikskole, siden hun var gammel nok, og i 2013 flyttede hun fra fødebyen Lemvig til Holstebro for at begynde at læse til pædagog på VIA University og samtidig gå på Dansk Talentakademis (DTA) Teater- og Musical-linje.

- Drømmen er selvfølgelig at kunne leve af det. Når jeg spiller og synger, gør jeg det jo sammen med min kæreste og mine venner, og det elsker jeg, siger Maiken Toelberg Bjerre. Foto: Morten Stricker

Det var der, hun mødte Anders Øster, og det var næsten kærlighed ved første blik. I hvert fald for hendes vedkommende.

- Han skulle lige opdage mig først, erkender Maiken, der var med i en musicalopsætning, som Anders var kapelmester på.

- Jeg spottede ikke, at hun var en af danserne ude foran mig, indrømmer Anders.

- Jeg gjorde mig ellers virkelig til! Men så lykkedes det på andet år, da vi lavede musical igen. Det var i øvrigt Jørgen Lindholm, der lavede lyd...det er lidt sødt at tænke på, mener Maiken.

Lydmanden Jørgen Lindholm ejer nemlig, sammen med Karin Elkjær, den lejlighed på Hornshøj Gl. Mejeri, som Maiken og Anders nu bor i. Kæresteparret flyttede sammen i Hornshøj i december 2018 - i en anden lejlighed - og ind i deres nuværende i december 2019.

- Vi er så glade for det, her er en god stemning, siger Maiken.

Maiken Toelberg Bjerre har før sunget blandt andet til Balletskolens store årlige forestillinger i Musikteatret, og hun har sunget ved en musikfestival i Georgien, hvor musikere fra fem lande var inviteret med. Her synger hun til ære for fotografen, akkompagneret af kæresten Anders Øster. Foto: Morten Stricker

Der er også god lyd i det gamle mejeri - man skal bare lige finde det rigtige sted. De to havde lidt problemer med at få Maiken/Maises stemme til at lyde rigtig på optagelserne til "Ta' med mig", og endte med at hente professionel hjælp fra lydteknikeren Mathias Thunbo.

- Han gik rundt i lejlighed og klappede, og så smed han et tæppe et sted og sagde: "Dér!" Og det passede, fortæller Anders Øster.

Annonce

To mænds kærlighed

"Ta' med mig" handler om starten af Anders' og Maikens forhold.

- Anders havde altid sindssygt travlt, og jeg gik bare og ventede på, at vi kunne være mere sammen. Det føltes ikke rigtigt som om, han ville det. Så teksten er noget med "kom nu her, for jeg har lyst til at dele alt med dig, så ta' med mig", forklarer Maiken, der også selv har skrevet musikken.

- Maiken har stået for alle de grundlæggende ting i musikken. Hun har kun uddelegeret spidsfindighederne, fortæller Anders Øster - der så har taget sig af spidsfindige strygere og en ditto harpe.

Et helt specielt projekt er den musikvideo, som er blevet lavet til sangen, og her har Maise valgt at lade videoen omhandle kærligheden mellem to mænd.

- Der er nogen, der har sagt til mig: "Nå, du vil nok gerne provokere?", men det har jeg faktisk slet ikke tænkt over. Jeg ville bare gerne lave en æstetisk smuk video, og det, synes jeg, er lykkedes. Jeg er tilfreds med resultatet, siger Maiken og forklarer, at videoen, der er filmet ved Lemvig, sagtens kan ses som udtryk for, hvordan man som homoseksuel kan have svært ved at bryde fri fra normer og forventninger, når man kommer fra en lille provinsby i Vestjylland.

Annonce

Okay, jeg græd lidt

- For at være helt ærlig, så er der først og fremmest to mænd i den video, fordi jeg får den vildeste følelse, når jeg ser folk danse, og jeg har aldrig været mere ramt på følelserne, end da jeg så en forestilling med Black Box Dance Company, hvor to mænd dansede sammen. Det var simpelthen så smukt, forklarer Maiken, der straks indrullede danseren Teade Abma til videoen, for "han skulle bare med".

Teade har gået på Balletskolen i Holstebro og på DTA, men nu danser han ved et moderne danse-kompagni i Rotterdam. Han fløj til Danmark for at hjælpe Maiken, der også havde hyret en anden danser. Men så indtraf "katastrofen". Den anden danser ringede kort inden optagelserne og aflyste.

- Jeg siger ikke, at jeg græd, men...jo, det gjorde jeg jo nok, siger Maiken.

Maiken, musikken og videoen

Maiken Toelberg Bjerre er 27 år, stammer fra Lemvig og bor med sin kæreste, Anders Øster, i Holstebro.

Hun er uddannet pædagog fra VIA University College, Holstebro, i 2017. Nu læser hun til lærer på Nørre Nissum Seminarium og vil være færdig i 2024.

Hun har gået på Dansk Talent Akademis Teater & Musical-linje.

Kunstnernavnet er Maise.

Hun har skrevet både tekst og musik til debut-singlen  "Ta´med mig". Singlen er mixet af Mathias Thunbo, Herning.

De to mænd, der optræder i den tilhørende musikvideo'en, er balletdanseren Teade Abma, Holland, og Daniel Clemann, Dansk Talent Akademi.

Vestforsyning har støttet video-produktionen.

Det er Jakob Kiørbye Astrup, Holstebro, der har filmet videoen.

Hun kontaktede Lene Bonde, der er linje-ansvarlig for dans hos DTA, og Lene foreslog at Maiken kontaktede Daniel Clemann, der også arbejder for DTA, og som tidligere har både danset, sunget og spillet skuespil.

- Han er en af vores venner og han ser jo godt ud, så jeg var glad, da han sagde ja. Det var mega-sejt af ham. Han blev hentet lige efter arbejde, og alt var kaos, men det gik bare helt fantastisk alligevel, siger Maiken om den smukke video, som de endte med at få lavet.

Annonce

Det skal have en chance

Fremtidsdrømmen er at kunne leve af at spille musik og synge. Men det, er Maiken godt klar over, er en svær drøm at indfri. Så helt lavpraktisk er hun i øjeblikket i gang med at læse til lærer på Nørre Nissum Seminariums første år på VIA i Holstebro. Efter sommerferien skal hun til Nørre Nissum hver dag.

- Efter jeg blev uddannet pædagog, arbejdede jeg i nogle år som sådan, men så fik jeg et vikariat i et år som musiklærer på Naur-Sir Skole. Det var jeg helt utroligt glad for, og det fangede mig meget mere end at være pædagog, fortæller hun.

Under covid-19 nedlukningen begyndte Maiken at skrive sange og producere musik hjemme i sin stue. Nu - et år senere - har hun udgivet et af numrene med tilhørende musikvideo. Og der kommer flere i 2021, lover hun. Foto: Morten Stricker

Men musikdrømmen får skam et seriøst forsøg nu. Sammen med før-nævnte Lene Bonde har Maiken lagt en strategiplan, der omfatter nye numre, nye videoer, hvornår de skal ud, kontinuitet på sociale medier og så videre.

- Jeg har en tyk projektmappe med alle mine ideer. Og jeg har vel 50 sangtekster liggende, hvoraf 15-20 er seriøse bud. Jeg skal have ti numre ud i løbet af 2021, og der skal filmes flere videoer. Der skal dog ikke være musikvideoer til alle numre, siger Maiken, der forventer, at Maise udsender en single i maj og endnu en i juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce