Annonce
Debat

Man skal passe godt på en gratis gave

Lederfoto fra Lokalredaktør Lars Kamstrup.

Når man får en gave, skal man også passe godt på den.

I Thyborøn er der gjort meget for turismen de senere år, og der er meget mere på vej. Der er ikke grund til at tro andet, end at den benhårde indsats allerede har båren frugt, og det vil give mere i fremtiden.

Og så har man nu tilmed fået en gratis gave, der vil trække mange flere turister til - hvis man passer på den.

Annonce

En flok delfiner har slået sig ned i Thyborøn Kanal, og er der noget, der trækker folk til, så er det natur-oplevelser som for eksempel at se delfiner springe rundt og boltre sig i bølgerne. Det er normalt en attraktion, man må rejse langt for at opleve, og det er der mange, der gør.


Naturligvis kan vi mennesker nyde at se delfinerne live, men det kræver, at vi opfører os med respekt for dyrene. De skal ikke jagtes i motorbåde af ukyndige, der kommer alt for tæt på og jager en skræk i livet på delfinerne.


Nu kan de tage til Thyborøn. De gør det allerede, og der er desværre allerede lejlighed til at minde om, at man skal passe på sådan en gave - selv om den er gratis.

Naturligvis kan vi mennesker nyde at se delfinerne "live", men det kræver, at vi opfører os med respekt for dyrene. De skal ikke jagtes i motorbåde af ukyndige, der kommer alt for tæt på og jager en skræk i livet på delfinerne. Først og fremmest er det dyrplageri, og skal man se kommercielt på det, vil det også være med til at jage delfinerne væk igen. Og det vil jo være ærgerligt, for mennesker og delfiner kan sagtens leve i nærheden af hinanden.

Så lad dem, der har forstand på det, om at opsøge delfinerne, så man kan se dem i deres naturlige element, uden at de bliver skræmte. Det nytter ikke noget, at alle og enhver tager en motorbåd og kommer alt for tæt på dem. Nu er der heldigvis allerede professionelle naturvejledere i Thyborøn, som kan arrangere ture, så man kommer tæt på delfinerne på den korrekte måde, så det er dem, man skal bruge, hvis man vil opleve dem på tættere hold.

Andre kan nyde delfinerne fra land, og som sagt vil det trække mange mennesker til Thyborøn, at man nu også får denne ekstra attraktion på vandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stak af med båd og trailer

Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Taske med dyrt indhold blev stjålet

Annonce