Lemvig

Mange medlemmer betød vi ikke kunne vente

Formanden for Lemvig Roklub, Jørgen Kielsholm, kan se, at den nye beton-ponton er udsat for en hård belastning i den stormende kuling fra nord. Men den har været en nødvendighed for at klare det høje aktivitetsniveau i klubben. Foto: Lars Kamstrup

Lemvig Kommune giver 60.000 kroner som tilskud til den nye ponton ved Lemvig Roklub - roklubben kunne ikke vente på den kommunale afgørelse, inden man gennemførte to projekter

Lemvig: Det er det meste af et år siden, Lemvig Roklub søgte om kommunal støtte til to projekter - en tilbygning til kajakker og en nødvendig ponton i fjorden foran klubhuset, da den gamle var blevet ødelagt tilbage i 2017.

Sagen var så på dagsorden først nu på det første møde i 2019, hvor familie- og kulturudvalget skulle tage stilling til, om man vil bevilge de 245.000 kroner, som Lemvig Roklub havde søgt om til arbejdet.

Da udvalget skulle behandle sagen, havde roklubben allerede sidste år færdiggjort både tilbygningen til 132.000 kroner og den nye pontonbro til 113.000 kroner - ialt 245.000 kroner.

- Vi har ikke kunnet vente på, at vores ansøgning blev behandlet i kommunen. Derfor lavede vi arbejdet sidste år. Men jeg håber da, at kommunen vil stille sig velvillig alligevel, selv om vi jo så har betalt med penge fra vores kasse i første omgang. Det er penge, vi egentlig gerne ville bruge til noget andet, og jeg håber da ikke, at kommunens tilsagn er afhængig af, om vi har en god økonomi eller ej. Vi skal vel ikke straffes for, vi har økonomien i orden, sagde formanden for Lemvig Roklub, Jørgen Kielsholm, inden behandlingen i familie- og kulturudvalget tirsdag.

Formanden for udvalget, Henrik Thygesen (V) forklarer, at baggrunden for, at det har trukket ud, har været, at sagen blev sendt til budget-seminar sidste år, så man ville høre det øvrige byråd, om man ville være med til at finde pengene. Det ville man ikke.

- Derfor har vi så selv taget sagen på dagsorden her efter nytår, og det har ikke været helt så enkelt. Hvis vi skulle følge reglerne for tilskud efter 25 års reglen, så kunne vi bevilge godt 40.000 kroner. Men vi mener så, at etableringen af en ponton også er i offentlig interesse, da den bruges til mange formål, så derfor har vi sat beløbet op til 60.000 kroner. På den måde mener vi også, at vi viser en ekstra velvilje over for de gode tiltag, der foretages i Lemvig Roklub. Dem vil vi gerne bakke op omkring. Vi kan ikke give noget til en tilbygning til opbevaring af voksne medlemmers kajakker. Det må man selv betale for, for eksempel som man også gør med opbevaring af udstyr i golfklubben, siger Henrik Thygesen.

Han understreger, at afgørelsen ikke har noget at gøre med, at arbejdet er udført, og at roklubben i princippet selv har pengene til at betale.

- Nej, ingen skal straffes for at have styr på økonomien, siger han.

Den 35 år gamle ponton blev ødelagt, lige da sæsonen sluttede i 2017. Lemvig Roklub kunne ikke gå hele 2018 igennem uden en ponton til både og til vinterbadere, så man fik en lavet af beton udført af OLS. Så er meningen, at beton-pontonen kan ligge i vandet hele året, og det gør den også denne vinter, hvor den som denne dag, hvor avisen var på besøg, er hårdt belastet af en nordlig blæsende kuling med høje bølger. Men alligevel ikke mere kuling, end at en gruppe af de mange vinterbadere, klubben har, var i vandet.

- Vi har aldrig kunnet gennemføre det høje aktivitetsniveau, vi havde sidste år, hvis ikke vi havde lavet disse ting. Da vi søgte sidste år, var der 165 vinterbadere og tør-roere, og det tal er i dag over 200, så vi er med de aktive roere godt over de 400 medlemmer. Vi er en forening i fremdrift, og det er en klar fordel, at vi har en blanding af roere, vinterbadere, rospinnere og bridgespillere, som mødes på kryds og tværs og skaber et godt socialt miljø. Vi udvider medlemstallet ved mund til mund-metoden, og har heldigvis et godt ry som et sted, hvor der er socialt samvær, og det er også ofte her, at tilflyttere kommer, fordi man kan opnå et socialt netværk. Det sociale er vi meget bevidst om, siger Jørgen Kielsholm.

Roning og kajak er i Lemvig i samme klub, og med kajak-sportens fremdrift de senere år, er der omkring halvt om halvt blandt de aktive roere. Mange gør begge dele - altså skifter mellem at ro forlæns og baglæns.

- Det gør det mere fleksibelt, når et uvist antal møder op en tidlig morgen for at ro. Så kan det være svært at få antallet til at passe med pladser i robådene. Tidligere gik dem, der var til overs, så hjem, men i dag snupper de en kajak, så de også kan være med på vandet - og hyggen bagefter.

Det stiller krav til masser af plads til både og kajakker, og derfor var en tilbygning med plads til 30 kajakker en nødvendighed. Den udførte man så i 2018 med hjælp af medlemmerne.

Så det en klub i medvind, der i år kan fejre 90 års jubilæum.

- Vi bor i et 53 år gammelt træhus, som hele tiden kræver renovering. Medlemmerne har også sørget for højvandsikring, som vi vel er den eneste klub, der har problemer med i byen. Det meste af vor renovering bliver udført af frivilligt arbejde af medlemmerne.

Efter at have hørt udvalgets afgørelse stiller Jørgen Kielsholm sig tilfreds med, at der er bevilget 60.000 kroner.

- Vi er glad for, at kommunen bakker vore initiativer op. Der er også en vis signalværdi i, at kommunen bakker op om vores ponton. Det er naturligvis vores som forening, men vi ser også gerne, at der er andre, der benytter sig af den, hvis de har brug for det. Vi havde selvfølgelig søgt om mere, men man kan jo aldrig forvente, at man får alt, hvad man søger om, så vi er som sagt godt tilfreds med den positive behandling, vi har fået, siger Jørgen Kielsholm

Vinterbaderne bliver flere og flere, og en stormende kuling fra nord kan ikke forhindre dem i det kolde gys denne tirsdag. Foto: Lars Kamstrup
Flere og flere ror i kajak, og derfor har Lemvig Roklub lavet en tilbygniung med plads til 30 kajakker. Foto: Lars Kamstrup
0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig For abonnenter

Miljøtilladelse til smågrise-producent skal diskuteres i byrådet: Naboer vil have sagen i ny høring

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce