Annonce
Erhverv

Mange vælger fisk til julemaden

Martin Hansen er ansvarlig for Harald Iversen og Søns detailhandel, og han tror, at den stigende interesse for webshoppen kan skyldes en øget miljøbevidsthed hos forbrugerne, hvor nogen vælger fisk frem for oksekød. Arkivfoto: Allan Damgaard
Harald Iversen og Søn i Thyborøn oplever her op til jul en stor stigning i salget af fisk i deres webshop, der leverer til hele landet.
Annonce

Thyborøn: - Vi oplever en fremgang på 50 procent i forhold til julen sidste år i vores webshop. Fremgangen kan godt hænge sammen med den øgede miljøbevidsthed med fokus på at spise mindre oksekød - så er der nogen, der vælger at spise fisk i stedet, siger eCommerce manager Martin Hansen fra Harald Iversen og Søn i Thyborøn.

Thyborøn-firmaet sælger fisk til eksport, og for fem år siden søsatte virksomheden en webshop, hvor man kunne bestille fisk til levering i de to fiskebiler, som Harald Iversen og Søn sender rundt i hele Jylland med faste holdedage. For to år siden blev webshoppen udvidet med PostFisk, der leverer fisk til hele landet. Webshoppen findes på iversenfish.dk.

- Vi har generelt oplevet en stigende interesse for både PostFisk og leverancerne til fiskebilerne, og her op til jul er der ekstra stor interesse for produkterne i vores webshop, siger Martin Hansen, der har ansvaret for Harald Iversen og Søns detailafdeling.

Antallet af solgte kasser i PostFisk er en forretningshemmelighed, men for at få en fornemmelse af interessen vil Martin Hansen gerne oplyse, at Harald Iversen og Søn nu pakker fem-seks Europa-paller fyldt med flamingokasser hver torsdag for at klare efterspørgslen. Hver torsdag sendes der fisk ud via PostFisk - de er fremme ved kunderne om fredagen.

- Vi sender vores PostFisk ud med fragtfirmaet Xpressen, og de er begyndt at sende en større bil for at kunne aftage varerne hos os. Xpressen har en central i Herning, hvorfra varerne bliver kørt ud til hele landet, siger Martin Hansen.

Harald Iversen og Søn opkøber fisk på forskellige fiskeauktioner i Danmark og sender dem til udlandet, og eksporten er stadig det klart største forretningsområde for Thyborøn-firmaet. Men salget af Postfisk og salget fra fiskebilerne fylder efterhånden også en del i det samlede billede.

Tilgangen af nye medarbejdere har gjort det muligt for os at fokusere mere på nye markeder. Vi begynder nu også at få institutioner, efterskoler, arbejdspladser og lignende som kunder.

Martin Hansen, Harald Iversen og Søn

Annonce

Flere ansatte

- Den øgede fremgang har smittet af på antallet af ansatte. I løbet af i år er vi blevet to mere på kontoret - blandt andre en elev, siger Martin Hansen.

Firmaet på Rødspættevej har cirka 20 ansatte.

- Når vi pakker kasserne om torsdagen, har vi mulighed for at sætte forholdsvis mange folk på opgaven. Så er vi måske seks medarbejdere, der giver den en skalle i et par timer, siger Martin Hansen.

Harald Iversen og Søn har fundet et godt koncept, så fiskene i PostFisk - både ferske og frosne - kommer frem til kunder i hele landet i god stand. På Trustpilot kan man læse, hvordan kunderne bedømmer forskellige firmaer, og her har Harald Iversen og Søn fået mange positive bedømmelser for deres netsalg af fisk. Bedømmelser, der også kan ses på iversenfish.dk.

Annonce

Nye markeder

PostFisk leveres til både private og virksomheder, og på det seneste er der kommet nye kunder til.

- Tilgangen af nye medarbejdere har gjort det muligt for os at fokusere mere på nye markeder. Vi begynder nu også at få institutioner, efterskoler, arbejdspladser og lignende som kunder. Her er det igen muligheden for at vælge noget andet end oksekød, der tiltaler. Man kan spare lidt penge i sit budget ved at vælge fisk, og ønsker man at handle mere miljøbevidst, så er fisk også den rigtige vej frem, mener Martin Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce