Annonce
Erhverv

Mangelfuld udskiftning af bilruden kan være livsfarlig

Henrik Sørensen, daglig leder hos Ryds Bilglas, sammen med sin erfarne medarbejder Jan Overgaard Nielsen i det nye værksted på Nybovej. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Meget vigtigt at få kameraet i frontruden indstillet korrekt, hvis ruden skal skiftes, siger autoglasekspert.
Annonce

Holstebro: I de moderne biler er sikkerhedssystemet koblet op på et kamera, der er integreret i forruden. Det sikrer blandt andet, at bilen placerer sig korrekt på vejen og kan nødbremse. Ved udskiftning af forruden er det meget vigtigt, at kameraet sidder korrekt, så sikkerhedsystemet er intakt.

- Det er meget afgørende for både førerens sikkerhed og bilens køreegenskaber. Det kan være livsfarligt, hvis kameraet ikke er kalibreret korrekt, siger Poul Olesen fra Hella Gutmann Solutions i Viborg. Han instruerer personalet hos Ryds Bilglas i anvendelsen af udstyret og fortæller, at mange forsikringsselskaber kræver kalibreringen, der i Norge er et lovkrav.

Ekspertisen hos Ryds Bilglas betyder, at man her kan tage opgaver ind med kalibrering for andre autoglasvirksomheder i området.

Autoglasvirksomheden Ryds Bilglas er netop flyttet fra Gartnerivej til Nybovej 5 - og har samtidig har skiftet navnet Danglas ud med Ryds Bilglas. Navnet på den svenske glasvirksomhed, som for et år siden overtog Danglas.

- Det er jo en fremragende placering. Et af de bedste steder vi kan ligge. Siger Henrik Sørensen, 47, daglig leder hos Ryds Bilglas. Med placeringen henviser han til naboskabet med en række bilforhandlere i kvarteret og en placering lige over for FDM Bilsyn.

Henrik Sørensen har ledet afdelingen siden april 2019. Han bor i Timring, er oprindeligt uddannet som lastvognsmekaniker hos Iveco i Mejrup Moseby og har arbejdet med autoglas de eneste 13 år.

Et par dage om ugen har han assistance af Jan Overgaard Nielsen, 68, der har 50 års erfaring i branchen.

Ryds Bilglas skifter glas på alle typer køretøjer. Ud over personbiler er det blandt andet lastbiler, busser og entreprenørmaskiner.

- Vi klarer komplicerede opgaver, blandt andet udskiftning af buede glaspartier, oplyser Henrik Sørensen, der er såkaldt "flyer", som tager ud i et større område og udfører udskiftning på stedet.

Danglas og Ryds Bilglas har 14 værksteder i Danmark. I Sverige har Ryds Bilglas 140 afdelinger, i Norge omkring 50 og i Storbritannien udføres autoglasudskiftningen med 225 servicevogne.

Som opfølgning på flytningen til Nybovej arrangeres et åbent hus omkring 1. april, oplyser Henrik Sørensen.

- Det er jo en fremragende placering. Et af de bedste steder vi kan ligge

Henrik Sørensen, daglig leder af Ryds Autoglas, Nybovej 5, Holstebro

Poul Olesen (til højre) fra Hella Gutmann Solutions i færd med at opdatere Jan Overgaard Nielsen og Henrik Sørensen i kalibreringssystemet. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Annonce