Annonce
Danmark

Manglende broforståelse

Debat: Transportordfører Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre og hans kollegaer fra K og DF forstår ikke de fynboer, der frygter at en bro over Kattegat vil trække udvikling væk fra Fyn til områder der i forvejen har høj vækst.

De tre transportordførere skal dog ikke høre noget for det, for vi er mange der ikke forstår mange ting omkring den bro.

Jeg har dog forstået, at det er godt for Fyn at vi får mindre trafik på motorvejen og mere fre’ og ro - og at det er godt for Horsens-Aarhus-området at de får mere trafik, mere gang i erhvervslivet og et kæmpe boom i bosætningen. Men jeg forstår bare ikke, hvorfor noget er godt det ene sted og det stik modsatte er godt det andet sted.

Jeg kunne forstille mig, at man i Horsens synes, at det er godt at ejendomspriserne stiger pga. et øget pres på ejendomsmarkedet. Horsens´ befolkning på 92.000 indbyggere forventes fordoblet som følge af Kattegatbroen.


Jeg er bestemt ikke imod udvikling, men jeg er overbevist om, at der findes mere geniale måder at skabe vækst på.


Gad vide om Vest- og Sønderjyder glæder sig over faldende ejendomspriser som følge af en stadig stigende udvandring af skatteborgere til mere dynamiske landsdele, der med Kattegatbroen utvivlsomt får endnu mere turbo på udviklingen.

Jeg er bestemt ikke imod udvikling, men jeg er overbevist om, at der findes mere geniale måder at skabe vækst på - i hele Danmark - end at en tømrermester fra Horsens skal kunne byde på opgaver i Ballerup.

Et (af mange) spørgsmål jeg gerne vil stille de tre transportordførere: Hvorfra kommer de mange nye skatteborgere der ventes at flytte til Horsens og Aarhus? Fra udlandet? Fra et ekstraordinært stort fødselsoverskud pga. nærheden til en stor sexet bro – eller kommer de fra kommuner, der allerede i dag slås med faldende befolkningstal?

Forhåbentligt bliver dette afdækket i den igangværende screening af Kattegatbroen, så vi undgår en udgift på 500 mill. kr. til en VVM-undersøgelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce