Annonce
Lemvig

Marineudstillingen i Lemvig trækker gæster langvejs fra: Besøgende fra 68 forskellige postnumre

Mange af marineudstillingens gæster kommer langvejs fra - på dette arkivfoto er det Peter Ribe fra Aalborg, der betragter kunstværkerne på toldbodens vægge. Arkivfoto: Allan Damgaard
Indtil videre har omkring 1000 betalende gæster set marineudstillingen i den gamle toldbod i Lemvig. De besøgende kommer fra 68 forskellige postnumre - det viser de spørgeskemaer, som hovedparten af gæsterne udfylder.

Lemvig: De besøgende på marineudstillingen i den gamle toldbod på havnen i Lemvig kommer fra hele landet.

Det viser de spørgeskemaer, som hovedparten af gæsterne udfylder.

- Vi lavede en opgørelse pr. 1. september, og den viste, at gæsterne indtil videre er kommet fra 68 forskellige postnumre. Det er vi meget godt tilfreds med. Det viser, at der er interesse for udstillingen fra hele landet, siger Lars Borst, der er direktør for Familie & Kultur i Lemvig Kommune og en af initiativtagerne til at forvandle den gule toldbodbygning til et guldaldermuseum.

Annonce

Den aktuelle marineudstilling skal ses som en forløber til guldaldermuseet, hvor der - hvis planerne bliver realiseret - skal udstilles malerier fra den imponerende samling på cirka 700 guldaldermalerier, som Frank Nicolajsen fra Trans har skænket til Vestjysk Kunst Fond.

Spørgeskemaerne viser, at en fjerdedel af de besøgende bor i et postnummer, der ligger mere end 300 kilometer væk fra Lemvig. En fjerdedel af gæsterne er fra Lemvig Kommune, mens ligeledes en fjerdedel kommer fra nabokommunerne.

- Der har også været gæster fra Norge, Sverige, Tyskland og flere andre lande, siger Lars Borst.

Der havde været 900 betalende gæster i perioden fra åbningen 19. juni og frem til 1. september, og med cirka 20 daglige gæster i øjeblikket har tallet nu sneget sig over 1000.

En lidt hård start

- Vi har ikke haft nogen forventning til antallet af betalende gæster. Udstillingen fik en lidt hård start, fordi de besøgende i begyndelsen skulle vise coronapas - det kan have lagt en dæmper på besøgstallet. Samtidig har udstillingen ikke været så bredt annonceret, siger Lars Borst.

Dermed kommer et større antal, der har set udstillingen gratis. Det gælder f.eks. børn og unge, og det gælder også dem, der i sommer valgte at afslutte torsdagens fællessang på havnen i Lemvig med et gratis besøg på marineudstillingen.

- Man kan selvfølgelig spørge, om vi ikke bare kunne lave udstillingen gratis for alle. Men det har været vigtigt at undersøge, om folk er villige til at betale for at se guldalderkunst - her i form af en marineudstilling. Og det må vi sige, at folk har været, siger Lars Borst.

Marineudstillingen

Marineudstillingen i toldbodbygningen på havnen i Lemvig kan ses frem til søndag 24. oktober. Der er åbent alle dage klokken 13-17 pånær tirsdag, der er lukkedag.

Den består af 200 marinemalerier - primært fra den danske guldalder - som kunstsamler Frank Nicolajsen fra Trans har udlånt til udstillingen. Enkelte af dem befinder sig blandt de cirka 700 guldaldermalerier, som Frank Nicolajsen har skænket til Vestjysk Kunst Fond.

Det er Vestjysk Kunst Fond, der står for marineudstillingen.

Udstillingen drives af cirka 40 frivillige.

De flittigt udfyldte spørgeskemaer fortæller også om de besøgendes alder, og her er det nok ikke overraskende, når den konkluderer, at to tredjedele af gæsterne er over 60 år.

Annonce

Rosende kommentarer

Der er også mulighed for at skrive kommentarer til udstillingen, og her vrimler det med rosende bemærkninger a la: "Rigtig spændende udstilling -  håber I får succes med at få lavet et museum" og "Jeg vil med glæde anbefale udstillingen til venner".

- De kommentarer, der ikke udelukkende er rosende, handler som regel om belysning eller andre ting ved de fysisk rammer, som vi jo vil kunne lave om i forbindelse med udviklingen af det endelige museum, siger Lars Borst.

Marineudstillingen har været anmeldt i Kristeligt Dagblad, hvor den fik fem ud af seks mulige stjerner.

Foruden de positive reaktioner hæfter Lars Borst sig også ved, at det har været muligt at finde cirka 40 frivillige til at tage udstillingsvagter. Det lover også godt for det kommende guldaldermuseum.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Skal vi bringe billedet af en butikstyv for at hjælpe politiet?

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Lemvig For abonnenter

Dejligt med stigende oksekødspriser, men jeg har dem også, fordi jeg kan lide at se på græssende kreaturer

Debat

Mit møde med den smilende københavner

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Lemvig

Pandemien gjorde bus-forsøg til en fiasko

Vestjylland For abonnenter

Du vender dig og ser efter dem på gaden, og du spørger ind til lige præcis, hvor høje de er: Kom med på den anden side, og hør historierne fra dem med lidt længere lemmer end andre

Lemvig

Der mangler personale: Kommunen beder de pårørende om hjælp til at give de ældre en god jul

Annonce