Annonce
Holstebro

Fra bund til top på 12 dage: Holstebro er blevet en del af corona-epicenter

Holstebro Kommune er nu rykket op på siden af Herning som en af de kommuner, hvor der er mellem 60 og 99 coronasmittede per 100.000 borgere. Det svarer til, at mellem 35 og 59 er smittet i Holstebro Kommune med 58.660 indbyggere. Ill.: Statens Serum Institut
Holstebro er nu én af de tre kommuner i Jylland, hvor forholdsvis flest er smittet med corona. - Ikke ønskelig udvikling, siger borgmester

HOLSTEBRO: Mellem 35 og 59 personer er nu testet positive med corona i Holstebro Kommune. Det tal fremgår af Statens Serum Instituts (SSI) seneste opgørelse.

Dermed er Holstebro nu er en af de tre kommuner i Jylland, hvor forholdsvis flest er smittet med corona. Holstebro Kommune er nu på side med Herning og har mellem 60 og 99 smittede per 100.000 borgere, som er den måde, SSI opgør tallene. Den tredje kommune er Kolding.

Faktisk har Holstebro Kommune på to dage taget to trin op ad stigen med antal smittede. Omregnet til "hoveder" var der mandag under 23 smittede borgere i kommunen, tirsdag mellem 23 og 34 og onsdag mindst 35 smittede i kommunen.

Holstebros borgmester H.C. Østerby (S), der selv er smittet med corona, er bekymret for udviklingen.

- Det er da ikke en ønskelige udvikling. Holstebro er åbenbart blevet en del af epicentret for corona-smitte sammen med Herning. Men jeg tør ikke gætte på årsagen, siger H.C. Østerby.

Både Herning, Holstebro og Ringkøbing-Skjern er antallet af smittet steget markant den seneste uge, viser opgørelsen.

Annonce
Coronasmitten stiger fortsat markant i Vestjylland - og mere end andre steder. I både Holstebro, Struer, Herning og Ringkøbing Skjern Kommune er der konstateret over 30 nye smittede per 100.000 de seneste syv dage. (SSI-tal fra 2. april.) Ill.: Statens Serum Institut

Fra bund til top på 12 dage

Hele Vestjylland har fortsat en stor stigning i antal smittede, så der nu er 47,8 smittede per 100.000 i området under Sygehusenheden Vest med 429.200 indbyggere i området, som svarer til det gamle Ringkøbing Amt. Det er suverænt det højeste tal i Jylland – og nærmer sig landsgennemsnittet på 52,9 smittede per 100.000 borgere.

Der er fortsat flest smittet i København og Nordsjælland, men til gengæld har Vestjylland for første gang flere smittede end Syd- og Vestsjælland.

Da Serum Instituttet startede med at offentliggøre målinger med coronasmitte den 12 marts lå Vestjylland hel i bund, og indtil 19. marts var området det sted i Jylland, hvor der var konstateret forholdsvis færrest med coronasmitte.

Der er nu konstateret samlet 205 med coronsmitte i Vestjylland, mens 3082 på landsplan er testet positive. Oveni er der er stort mørketal af folk, som har været syge, men som ikke er blevet testet for coronasmitte.

I alt er der nu indlagt 33 med coronasmitte på Herning Sygehus, hvor Sygehusenheden Vest har en isoleret afdeling for coronapatienter.

Der har været hypoteser om smittespredning ved hestestævne i Herning, og Hospitalsenheden Vest har nu nedsat en gruppe, som undersøger smittespredningen - og herunder om den kan spores til enkeltstående begivenheder.

- Det er vores forhåbning, at vi inden for 2-3 uger kan bidrage med viden om de hypoteser, der aktuelt er i spil, siger Finn Møller, pressechef ved hospitalsenheden.

......................

Tilføjelse efter Statens Serum Institut 2. april klokken 13 har offentliggjort ny dagsrapport med nye tal.

Her er Herning Kommune rykket op i en kategori med mindst 100 smittede per 100.000. Dvs. mindst 90 personer, som er testet positive i Herning Kommune med godt 89.000 indbyggere. Det svarer til gennemsnittet i København og omegn.

Frem til 2. april er i alt 238 personer testet positiv i Vestjylland, og det er 55,5 per 100.000 borgere - det højeste i provinsen og tæt på landsgennemsnittet på 57,4/100.000. På landsplan er 3334 personer testet positive.

Ny tabel fra 2. april, som viser, at taller er steget, så der nu er konstateret over 100 smittede per 100.000 i Herning Kommune. Det er det højeste tal i provinsen og på højde med enkelte kommuner omkring København. Ill.: Statens Serum Institut
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce