Annonce
Lemvig

Markerer cancer-uge med lygteoptog

Knæk Cancer-ugen bliver i slutningen af oktober markeret med et lygte-optog rundt om Lemvig Sø. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Lemvig: Et lygteoptog rundt om Lemvig Sø skal være med til at markere Knæk Cancer-ugen i slutningen af oktober.

Det er den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse, der står bag arrangementet, der finder sted onsdag 23. oktober.

- Flere har spurgt, om det var muligt at lave et lygteoptog i forbindelse med Knæk Cancer-ugen, og det har vi nu fået på plads, siger Hanne Lund Hansen, der arrangerer lygteoptoget, der starter ved parkeringspladsen ved Lemvig Sø.

Inspirationen til optoget kommer fra et arrangement for to år siden, hvor flere af byens foreninger var med i en stjernemarch, der endte med et fakkeloptog rundt om søen. Dengang var det et arrangement i DGI-regi, som blev lavet i forbindelse med Kulturhovedstaden i Aarhus.

Denne gang er det så Kræftens Bekæmpelse, der står bag arrangementet. Tidligere har man lokalt markeret Knæk Cancer-ugen ved blandt andet at opsende balloner fra Torvet i Lemvig, men det vil kommunen af hensyn til miljøet ikke længere give tilladelse til.

Efter lygteoptoget samles deltagerne i Lemvig Kirke, hvor der vil være korsang og en markering af aftenen.

- Det skal både være en mindeaften, men også en hyggelig aften. Samtidig ligger arrangementet tæt på allehelgensaften, hvor der også er mange fakkel- og lygteoptog forskellige steder i landet, siger Hanne Lund Hansen, der håber på, at mindst 100 vil møde op til optoget.

Hun har også planer om, at der inden lygteoptoget skal være et foredrag omkring cancer. Aftalerne omkring foredraget er dog endnu ikke faldet endeligt på plads.

Annonce
Annonce
Lemvig

Fællessang i Lemvig: Synger solen ned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Elfejl gav brand i maskiner

Annonce