Annonce
Holstebro

Markus glemmer sine fysiske udfordringer i vandet: - Det er et dårligt regnestykke, men det er et vigtigt regnestykke

Markus svømmer på et specielt hold hos Holstebro Svømmeclub, Markus har nemlig lav muskeludholdenhed, og han er blind på det ene øje, men alt det glemmer han, når kommer i vandet. Foto: Morten Stricker
Markus Maagaard Hogenfeld er flittig besøgende i Holstebro Svømmehal. Her går han hver mandag på et helt specielt hold for børn med fysiske og psykiske udfordringer.

Holstebro: 14-årige Markus Maagaard Hogenfeld går til svømning - ligesom mange andre drenge og piger på hans alder.

Men Markus er dog ikke helt som de andre børn. Hans tilstand medvirker, at han ikke kan deltage i idrætstimerne på lige fod med andre børn på hans alder - men det råder han bod på i svømmebassinet. Han er nemlig en del af et helt specielt hold hos Holstebro Svømmeclub.

- Jeg synes, at det er dét vigtigste hold, vi har, fordi det er et tilbud til børn, som ikke har ret mange andre tilbud, siger formand for svømmeklubben, Dorte Krabbe.

Annonce
Det er en prioritet for svømmeklubben, at der er en ordentlig normering af trænere på holdet. Her er det svømmetræner Noah Lebæk Andersen, der instruerer Izabella Uhrlund, som har ADHD. Foto: Morten Stricker

Der er i hvert fald ingen tvivl, om at det har stor betydning for Markus, som hver mandag for en kort stund kan glemme sine udfordringer og deltage i en fritidsaktivitet ligesom mange andre børn.

Vi skal have nogle flere børn med her, fordi at de fortjener også at komme og være en del af et fællesskab.

Dorte Krabbe, formand for Holstebro Svømmeclub

- Følelsen af at gå til noget på lige fod med alle andre er vigtig, for selv om det også er en form for træning, så er det ikke træning, vi tager til. Markus går "til svømning" - han går ikke "til træning", siger Markus' mor Bente Maagaard Hogenfeld.

Livsbekræftende og givende for trænerne

Selvom svømmeklubben gør sit til, at børnene skal føle, at de er en del af et hold på lige fod med andre børn, er rammerne for undervisning nogle lidt andre for holdets trænere.

- Det handler om at lære, hvordan de lærer bedst. Ved normal svømmeundervisning lærer man det tekniske om at svømme, men her handler det om at finde det sjove ved at svømme, siger holdets træner Noah Lebæk Andersen.

Formand for Holstebro Svømmeclub, Dorte Krabbe, ser special-holdet som klubbens absolutte hjertebarn. Foto: Morten Stricker

Formanden bakker op - det er bestemt et hold, der er rift om, fordi undervisningen fungerer lidt anderledes end normal svømmetræning.

- Det er hold vores trænere gerne vil undervise på, fordi at det er meget livsbekræftende og umiddelbart i forhold til mange af de andre hold, vi har, siger Dorte Krabbe.

Annonce

Mangel på svømmere

Coronapandemien har dog ramt holdet hårdt, og hvor der før nedlukningen var ni børn tilmeldt, har det været svært at lokke svømmerne tilbage - derfor er Markus en af de få faste deltagere, der er tilbage.

Maria Uhrlund har taget datteren Izabella med for første gang, og hun har dommen klar.

- Jeg synes, at det er et godt alternativ. Mange hold er for store, så jeg elsker de her små alternativer, hvor man tager hensyn til, at der er folk, der har andre udfordringer, end det, man normalt går og kæmper med, siger Maria Uhrlund

Manglen på tilmeldinger er dog til at mærke på for svømmeklubben, men selvom tiderne er svære for holdet i øjeblikket, er formanden bestemt ikke villig til at smide håndklædet i ringet. Der skal findes nye medlemmer til holdet, som tidligere har kunne trække støttekroner i kassen på baggrund af størrelsen.

- Det kan godt være, at det er en kæmpestor udgift, men så må vi sige, at det er en del af den sociale kapital, siger hun og fortsætter:

- På den kolde kyniske kalkule, så er det her et dårligt regnestykke, men det er et vigtigt regnestykke, for selvom det er der, vi sætter vores penge til, så er det stadigvæk vores vigtigste hold.

Tiden er dog knap, hvis støtten også skal være sikker for fremtiden.

- Hvis ikke vi får det til at blive til en succes, så kan vi heller ikke søge penge, siger hun.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Birgitte bor ud til trafikeret vej: Det er som om hjernen er på arbejde hele tiden

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stor prisstigning: Så meget skal du betale for at få tømt dine affaldscontainere næste år

Lemvig For abonnenter

Vejdirektorat kender problem: Men det er svært at støjsikre i Klinkby

Erhverv

Britt og Christina åbner ny klinik: Her kan du få plejet dine fødder

Lemvig

Det begynder med et lig blandt auktionens fiskekasser - gymnasielærer har skrevet krimi om kvotekonger i Thyborøn

Lemvig

Fond uddelte 400.000 kroner - stort beløb gik til nyt klokkespil i Harboøre Kirke

Kultur For abonnenter

Iben fra Tjørnevej har hovedrolle i ny Netflix-serie, der vises i over 190 lande: - Jeg kan ikke huske den casting, der sikrede mig rollen

Kultur

Hvorfor er det 'kun' kvinder, der benytter biblioteket?

Lemvig

De betaler, så turister kan køre gratis med toget mellem Lemvig og Thyborøn

Navne For abonnenter

Lis og familien flytter fra Nørrebro: Når man får børn, ser man pludselig sit liv på en anden måde

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig For abonnenter

Efterårets første storm trak gæster til havet - vagtcentral havde travlt, men ikke med stormskader

Erhverv

Malene foran et højdepunkt i de 17 år i Jysk - indvier større og moderniseret butik

Annonce