Annonce
Sport

Markussen skifter til TTH med det samme: Jeg kommer ikke til Holstebro for at spille om fjerdepladser

Avisen var inviteret med til Nikolaj Markussens lægetjek på privathospitalet Capio i Viborg, hvor den nye TTH-profil blev tjekket fra top til tå under kyndig observation af holdets fysioterapeut Morten Graversen. Foto: Johan Gadegaard
Efter et bestået lægetjek har Nikolaj Markussen skuffet svigermor og sat sit navn på en fem-årig kontrakt med TTH Holstebro. Og det er en 32-årig spiller i topform, der nu kommer til klubben - et år før planlagt.

Holstebro: ’Klonk’.

Mange velvoksne håndboldspillere er før ham gået problemfrit ind ad døren til direktør John Mikkelsens kontor, men med sine 211 centimeter stikker Nikolaj Markussen lidt højere op end gennemsnittet. Og sammenstødet med toppen af dørkarmen bliver hverken første eller sidste gang, den slags kommer til at ske for den seneste tilføjelse til fremtidens hold i TTH Holstebro.

- Den må John altså få hævet lidt, inden du begynder, konstaterer cheftræner Søren Hansen med et grin.

Annonce

Humøret fejler i hvert fald ikke noget på en dag, hvor avisen har fået lov til at være med bag kulissen til lægetjek og kontraktunderskrivelse. For mens Aaron Mensing lister ud af døren til et eventyr i det nordtyske, indleder Nikolaj Markussen nemlig sit nye eventyr i Holstebro.

De næste fem år hedder den tidligere EM- og VM-guldvinders hjemmebane nemlig Gråkjær Arena, når han skifter fra ungarske Veszprém KC til TTH Holstebro. En hjemmebane han først skulle være skiftet til i sommeren 2022.

Det var i hvert fald udgangspunktet, da man indledte forhandlingerne. Men så kom Flensburg ind fra siden med et købstilbud på Aaron Mensing, som betød at TTH pludselig både havde plads til og behov for, at hente Markussen ind et år før tid.

Og derfor er der da også stor glæde i TTH-lejren over, at det der skulle have været en julegave til næste år, nu kan pakkes ud med det samme.

- Man græder jo med det ene øje over at miste Mensing, men glæder mig så samtidigt over at der er lykkedes klubben at tilknytte Nikolaj med det samme. Vi får en topspiller ind med nogle stærke kompetencer, som vi kommer til at få stor glæde af. Jeg havde glæder mig til at skulle arbejde med ham om et år og den glæde bliver ikke mindre af, at det allerede bliver fra denne sommer af, siger Søren Hansen.

Lang krop i topform

Dagens første møde med Nikolaj Markussen fandt sted fra morgenstunden på privathospitalet Capio i Viborg til det obligatoriske lægetjek.

Ligesom at du tager en byggesagkyndig med ud og kigger på det nye hus, inden købsaftalen bliver underskrevet, er lægetjekket en naturlig del af processen. Det er klubbens forsikring mod at købe katten i sækken.

Og i virkeligheden ret naturligt, når man tager med i betragtningen, at den nye bagspiller kort efter sin tiltrædelse kan fejre sin 33 års fødselsdag. Heldigvis kan det hurtigt konstateres, at der ikke er nogen alvorlige K3’ere, som skal få advarselslamperne til at blinke.

- Man kan godt se i din skudarm, at du har belastet den meget, men sådan ser det altså ud hos mange håndboldspillere. Der er ikke noget alvorligt at se, fortæller Søren Kjeldsen, der er CMO-speciallæge i ortopædisk kirugi, mens han undersøger Markussens højre skulder.

Søren Kjeldsen har undersøgt mange håndbold-spillere over årene, og virker på ingen måde bekymret og de tegn på slid, han kan se i Nikolaj Markussens skulder. Det er ifølge lægen helt naturligt. Foto: Johan Gadegaard

På sidelinjen følger fysioterapeut Morten Gravesen nøje med.

- Når man har med en spiller at gøre, der har Nikolajs højde, så er der altid nogle ting, man skal være ekstra opmærksom på, fordi hele kroppen og alle ledende er strukket ekstra langt ud, men det hele ser fint ud, så jeg er indtil videre glad, konstaterer fyssen.

En efterfølgende tur i MR-scanneren bekræftet, at alt var som det skulle være. Og så kunne delegationen ellers sætte kursen tilbage mod Holstebro, for at få styr på de sidste detaljer.

- Jeg har med årene fået styr på den lange krop og lært, hvordan jeg skal passe på den, så lægetjekket var ikke noget, jeg frygtede skulle gå galt. Min krop har det rigtig godt, siger Nikolaj Markussen.

Annonce

Skuffet svigermor

En ting er dog at bestå et lægetjek, noget andet er at skulle forklare den nærmeste familie at fremtiden kommer til at foregå i det nordvestlige Jylland, når man er født og opvokset i Nordsjælland - og har svigerfamilie i det østjyske.

- Min svigermor bor i Silkeborg og havde nok håbet, det var der jeg skulle spille. Mine egne forældre kommer nok også til at synes, der er lidt langt til hjemmekampene, konstaterer Nikolaj Markussen med et grin.

- Jeg har med årene fået styr på den lange krop og lært hvordan jeg skal passe på den, så lægetjekket var ikke noget jeg frygtede skulle gå galt. Min krop har det rigtig godt, siger Nikolaj Markussen.. Foto: Johan Gadegaard

Efter en sæson i Ungarn er det dog tid for Markussen, hans kone og to børn, til igen at vende hjem til Danmark. Og da det kom til at finde sin næste klub, var det ikke hverken oprykkerne fra Nordsjælland eller Bjerringbro-Silkeborg hos svigermor, hvor han spillede fra 2015 til 2020, der trak i ham.

- Den udvikling TTH har været igennem de seneste år tiltalte mig virkeligt. Det er en klub, der har taget skridtet op til toppen af dansk håndbold, og jeg kunne se mig selv i det projekt, fortæller Nikolaj Markussen.

Blå bog

Fulde navn: Nikolaj Markussen.

Født: 1. august 1988 (32 år) i Helsinge.

Højde: 2,11 meter.

Position: Venstre back.

Nuværende klub: Veszprém KC.

Tidligere klubber: Team Helsinge, Nordsjælland Håndbold, BM Atlético Madrid, El Jaish, Skjern Håndbold, Bjerringbro-Silkeborg.

For mange i TTH Holstebro er den ultimative drøm at stå i Gråkjær Arena med en DM-guldmedalje om halsen. Nikolaj Markussen har faktisk prøvet det, i 2016 hvor han var en del af det BSH-mandskab der slog TTH i finalen – i øvrigt med Allan Damgaard som holdkammerat.

Og står det til den lange bagspiller, skal det ikke være en engangs-fornøjelse.

- Jeg kommer ikke til Holstebro for at spille om fjerdepladser. Jeg spiller for at vinde og min ambition er at vinde noget med TTH, siger Nikolaj Markussen.

Annonce

Spurgte Bramming til råds

I slutningen af 00’erne og begyndelsen af 10’erne var Nikolaj Markussen og Magnus Bramming nogle af de unge lokale talenter i Nordsjælland Håndbold. Inden signaturen blev sat på kontrakten, ringede Markussen derfor til sin gamle holdkammerat og forhørte sig om TTH.

- Jeg er så heldig at have spillet sammen med Magnus, så det var rigtig fint at have ham at tale med og få lidt ekstra indsigt i klubben, inden jeg skrev under, fortæller Nikolaj Markussen.

TTH Holstebro har i mange år haft et godt øje til bagspilleren, men der har aldrig før været ført konkrete snakke mellem parterne. Men nu var tiden rigtig, også for Markussen, der over årene har set klubben udvikle sig til en attraktiv destination.

- TTH Holstebro har konsolideret sig flot i toppen af den danske liga. Klubben er klar til at tage det næste skridt, og det vil jeg rigtig gerne være en del af. Efter mine samtaler med klubbens ledelse var jeg ikke i tvivl om, at min fremtid skulle ligge  i Holstebro, fortæller Nikolaj Markussen.


Klubben er klar til at tage det næste skridt, og det vil jeg rigtig gerne være en del af. Efter mine samtaler med klubbens ledelse var jeg ikke i tvivl om, at min fremtid skulle ligge i Holstebro.

Nikolaj Markussen.
Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Sport

Klavs Bruun i ny bog: Ensomheden i Holstebro førte til usund livsstil og for meget alkohol

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Livsstil

Idoms mange fællesskaber: - Vi redder nok ikke verden, men vi redder forhåbentlig os selv

Annonce