Annonce
Lemvig

Martin Kjærgaard tager uddannelse i Frankfurt som kun få danske tandlæger har

Martin Kjærgaard med det synlige bevis på sin Master-grad. Foto: Lars Kamstrup

Martin Kjærgaard taget en uddannelse i Frankfurt som kun få danske tandlæger har

Annonce
Tandlæge Martin Kjærgaard er nu en af de få tandlæger i landet, der har taget en kandidatgrad - en Master of Science.
Da Martin Kjærgaard fik sit bevis i Frankfurt. Privatfoto
Det er sket fra Goethe-Insitut Frankfurt, og det er inden for plantologien, hvor Martin Kjærgaard arbejder med implantater.
»Det har været en spændende to års uddannelse, hvor jeg har været på hold med tandlæger fra hele verden. Vi var 28, der startede på holdet, og der var syv-otte stykker, som tog eksamen på samme tid som jeg. Jeg mener, der er en håndfuld tandlæger i Danmark, som nu har denne uddannelse, som der bliver stigende interesse for at få,« siger Martin Kjærgaard.
Han fik smag for at tage uddannelsen, da han i 2011 tog en diplom-uddannelse netop i Frankfurt. Denne diplom-uddannelse var også baggrunden for, han kunne optages på Master-uddannelsen.
»Jeg har været i Frankfurt i fire gange 14 dage i løbet af de to år. Derudover har der været meget hjemmearbejde, og jeg har skullet lave et speciale. For mit vedkommende var det en praktisk øvelse, hvor jeg dokumenterede 20 behandlinger på videnskabelig vis. Det gik så godt, at jeg blev inviteret til at fremlægge resultaterne på den kongres, hvor jeg fik mit bevis, så det var jeg naturligvis rigtig godt tilfreds med. Det er dejligt at få sådan et »feltarbejde« godkendt og rost, og jeg er blevet opfordret til at få det publiceret i forskellige tidsskrifter. Det vil jeg arbejde videre på, når jeg lige har fået pusten. Det har været hårdt arbejde at tage uddannelsen ved siden af mit almindelige arbejde her i Lemvig,« siger Martin Kjærgaard.
21 frivillige patienter har lagt mund til Martin Kjærgaards videnskabelige arbejde.-
»Det er meget detaljeret, så det har taget længere tid, og jeg er taknemmelig for, der er patienter, der har sagt ja til det. Det har ikke kostet dem mere, selv om jeg har brugt lang tid. Det har været en af mine omkostninger ved at tage uddannelsen, som jeg selv har skullet betale for.«
Det er tilfredsheden med at få bevis på en kunnen, der har gjort, at Martin Kjærgaard har investeret i denne uddannelse. Umiddelbart vil det sikkert ikke give den store forskel i patientgrundlaget i hans klinik i Aagade.
»Men det giver en anerkendelse af, hvad man kan, og det vil da også kunne bruges, hvis jeg en dag skulle få lyst til et andet arbejde inden for forskning og uddannelse. Så er det bestemt rigtig godt at have denne dokumentation. Men jeg har nu ikke lige planer om at ændre på dagligdagen med klinikken her i Lemvig,« siger han.
Det er naturligvis meget dygtige folk, der står for uddannelsen i Frankfurt.
»Det er spændende at møde dem og lære af deres viden og erfaringer. Desuden giver det et netværk at være sammen med tandlæger fra hele verden, hvor vi kan udveksle erfaringer.«
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kommunen skærper restriktionerne

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Struer

Festival vil stadig gasse virus væk

Annonce