Annonce
Lemvig

Masser af protester men politikerne valgte at vedtage lokalplan

Først traf man en beslutning - derefter holdt Steffen Damsgaard og borgmester et møde med borgerforeningen for at drøfte udviklingen af Ferring. Arkivfoto: Morten Stricker
Ny lokalplan gør det muligt at bygge bolig eller hotellignende byggeri i Ferring
Annonce

Ferring:  Det har ikke skortet på protester, inden teknik- og miljøudvalget mandag vedtog en ny lokalplan samt kommuneplantillæg, der gør det muligt at opføre bolig eller "hotellignende byggeri" på en adresse på Juelsgårdvej i Ferring.

Desuden skaber kommuneplanen også rammerne for et byggeri på Solitudevej i Ferring.

Det var et stort flertalt i udvalget, der vedtog de to planer uden større hensyn til hverken underskriftsindsamlinger eller naboprotester. Derfor er planerne nu på vej til byrådet, hvor de skal endelig vedtages. Faktisk var det kun den enlige SF'er i udvalget, Arne Noe, der stemte imod.

Det er især lokalplanen for Juelsgårdvej, der er i fokus i denne omgang.

- Det er en lokalplan, hvor der lægges op til en bolig/bygning, der også kan tages i anvendelse til hoteldrift, hvis man lever op til erhvervsstyrelsens kriterier på området, siger formanden for udvalget, Steffen Damsgaard (V).

Hoteldrift indebærer, at der både skal være reception samt mulighed for morgenmadsservering.

Annonce

65 underskrifter

Lokalplanen har været ude i høring i otte uger, hvor der er kommet masser af kommentarer. Blandt andet har 65 skrevet under på en skrivelse, hvor man tager afstand fra planerne, da man især frygter larm fra store poolhuse.

- Men hvis du ser underskrifterne igennem, så er der mange forskellige folk, der har skrevet under. Der er for eksempel folk fra Tyskland samt et betydeligt antal, der ikke bor i Ferring. Jeg tillægger i hvert fald de fastboendes udsagn størst vægt, siger Steffen Damsgaard.

Han mener ikke, de mange protester er et præcist udtryk for stemningen i Ferring.

- Der er også borgere, der er positive. Det siger jeg ud fra de henvendelser, jeg er blevet mødt med i området. Det fremgår blot ikke af høringssvarene, men vi oplever jo tit, at folk ikke kommenterer, hvis de ikke er kritiske over for et projekt, siger Steffen Damsgaard.

Annonce

Ikke store sommerhuse

Der var dog også kradse bemærkninger fra både sogneforeningen og fra den nærliggende campingplads, der frygter for støjgener, men flertallet i udvalget stemte alligevel lokalplanen igennem.

- Vi laver jo ikke en planlægning for store sommerhuse. Vi planlægger efter en bolig eller mulighed for hoteldrift. Et flertal mener derfor, at det kan være med til at skabe en god udvikling i Ferring fremadrettet, siger Steffen Damsgaard.

Arne Noe stemte imod med den begrundelse, at der ikke har været en ordentlig debat om Ferrings udvikling. For mindre end 10 år siden vedtog man nemlig en lokalplan, der især lagde vægt på at bevare Ferrings særpræg og friholde byen for store sommerhuse.

- Jeg mener, man med denne plan ændrer Ferring fra at være en landsby til at indfri kommunens vestkystsatsning. Selv om det ikke bliver sagt, så ved alle godt, at planerne vil tillade flexhuse, der bliver anvendt til sommerhusudlejning. Jeg savner debatten med den lokale befolkning, siger han.

Annonce

Informativt efter-møde

Det gør Steffen Damsgaard dog ikke.

- Covid-situationen gjorde det ikke muligt at holde et borgermøde. Derfor lavede vi i stedet en skriftlig forhøring, og den lokale borgerforening har også tidligere haft foretræde for udvalget, siger Steffen Damsgaard.

Han oplyser samtidigt, at han og borgmesteren dagen efter udvalgsmødet havde et møde med den lokale borgerforening for at drøfte udviklingen af Ferring.

- Det var et informativt møde, så på den måde håber jeg, at vi har skabt rammerne for en videre dialog for Ferrings udvikling, siger han.


Vi drøftede ikke noget, der ville ændre på min beslutning omkring lokalplanen. Og jeg er ret overbevist om, at det heller ikke havde ændret på flertallets beslutning

Steffen Damsgaard (V), udvalgsformand


Han finder det ikke underligt, at man først holder et møde med borgerforeningen efter at beslutningen er truffet.

- Vi drøftede ikke noget, der ville ændre på min beslutning omkring lokalplanen. Og jeg er ret overbevist om, at det heller ikke havde ændret på flertallets beslutning, siger Steffen Damsgaard.

Annonce

Borgermøde

I øvrigt bliver der et borgermøde 22. oktober, hvor man skal drøfte en lokalplan, der skal skabe rammerne for et byggeri på Solitudevej. Det er dog ikke et borgermøde, som Arne Noe har store forventninger til:

- Min erfaring med den nuværende politiske sammensætning af byrådet er, at man med et borgermøde kun får flyttet et par kommaer. Man vil gerne have det til at lyde, som om der er borgerinddragelse, men jeg synes, den politiske proces er kritisabel, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce