Annonce
Erhverv

Massiv opbakning til ny købmandsbutik: Vi kan næsten ikke holde fødderne på jorden

Der er meget stor opbakning til købmand Jørgen Jokumsens plan om bygge en ny købmandsbutik i Sevel. Arkivfoto: Jan Briks
Der mødte mere end 300 borgere op, da der tirsdag aften blev holdt orienteringsmøde om investeringen i en ny dagligvarebutik i Sevel.

Sevel: Normalt er fødderne solidt plantet i jorden i landsbyen Sevel og nærmeste omegn.

Men ingen regel uden undtagelse. Begejstringen er i hvert fald stor i Sevel netop nu.

- Jeg må indrømme, at det er svært at holde fødderne på jorden i dag (onsdag, red.). Det er fantastisk, at vi har fået så stor en opbakning til projektet om at bygge en ny købmandsbutik i Sevel. Det er helt vildt, at der mødte mere end 300 Sevel-borgere op for at høre om planerne, fortæller Finn Thøgersen, der er med i arbejdsgruppen, der arbejder på at bygge og investere i en ny købmandsbutik i Sevel.

Annonce

Han er overvældet af, at 300 borgere var mødt op i hallen. Der var gjort meget for at få folk af huse, da en ny butik er helt afgørende for det fremtidige liv i landsbyen.

- Den store opbakning giver lyst til at arbejde videre med planerne, siger Finn Thøgersen, der ikke havde regnet med, at der ville komme så mange mennesker.

Planen er at bygge en ny butik på 450 kvadratmeter til ni millioner kroner. I runde tal kommer de seks millioner kroner fra et kreditforeningslån og en million kroner fra EU- og statslige puljer. De sidste to millioner kroner skal komme fra de lokale borgere i Sevel og omegn i form af køb af anparter.

- Vores plan er at sælge anparter for 2500 kroner per styk. Vi har fået en fantastisk start. Allerede efter aftenens møde er der givet tilsagn om at tegne anparter for 500.000 kroner. Det viser, hvor stor opbakningen er til projektet, siger Finn Thøgersen.

Fremtidssikring

Den videre plan er nu at få fat i 800-1000 anpartsydere inden jul. I det tidlige forår går arbejdsgruppen efter at få bindende tilsagn.

- Det er meget svært at sige, hvornår en ny butik kan være klar. Der skal sikkert en ny lokalplan til, men vi har fået en rigtig fin start på projektet, siger Finn Thøgersen.

Jeg må indrømme, at det er svært at holde fødderne på jorden i dag. Det er fantastisk, at vi har fået så stor en opbakning til projektet om at bygge en ny købmandsbutik i Sevel.

Finn Thøgersen.

Begejstringen er også stor hos den nuværende købmand, Jørgen Jokumsen, der har været initiativtager til at sætte skub i planerne om en ny købmandsbutik.

- Det er helt fantastisk med den store interesse. Det giver blod på tanden til at fortsætte. Det handler om at fremtidssikre handlen i Sevel, siger Jørgen Jokumsen, der er meget positivt overrasket over, at der allerede er givet tilsagn om 500.000 kroner.

Til foråret har han været købmand i 25 år i byen.

På mødet var der en repræsentant fra købmandskæden Dagrofa, der fortalte om perspektiverne for byggeriet af en ny købmandsbutik. Borbjerg Sparekasse og Danbolig var også inviteret til at fortælle om mulighederne.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Regionen skyder halv million i flere undersøgelser om kræft i Thyborøn og Harboøre

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 4148 personer er smittet -  12 er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Støtteperioden ophører men Tuskær fortsætter med strandrensning: Det giver god mening

Leder For abonnenter

Smil til de ansatte gennem mundbindet

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Lemvig

Kommunen griber ind: Grund under sommerhus skal reetableres

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Holstebro

De fik 'kun' bøder, men i dag anker corona-festdeltagere alligevel: - Bliver jeg dømt, betaler jeg

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Navne

Carlo Hald ny formand for Stiftsrådet

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

Hvem skal sikre mod forurening? Politikere vil køre retssag mod staten hvis anke ikke giver resultat

Annonce