Annonce
Struer

Masteklager bliver hørt

Naboerne til vandtårnet i Tårngade har klaget over vindstøj fra de nye 5G-master på tårnet. Det samme har naboerne til en skorsten på fjernvarmeværket på Treskel, og underdirektøren i TDC NET, Toke Binzer, lover nu, at der blev gjort en indsats for at justere de opsatte master, så naboerne slipper for støjgener. Foto: Frede Stengaard
TDC NET vil justere 5G-masterne, så naboerne slipper for støjgener, når vinden rammer dem fra sydvest
Annonce

Struer: Naboerne til vandtårnet i Tårngade har i løbet af den seneste måneds tid kunnet konstatere, at det piver og hyler fra de nye 5G-master, som TDC NET har placeret på tårnets top, når vinden rammer byen fra sydvest.

Det samme er tilfældet for naboerne til en skorsten på fjernvarmeværket på Treskel.

- Vi har fået flere klager, og vi blev også opmærksomme på problemet, da en af naboerne havde et læserbrev i avisen. Så vi har henvendt os til TDC NET. Vi kan ikke nægte dem at sætte masterne op, men det skal selvfølgelig ske, så naboerne slipper for støjgener, forsikrer direktøren for Struer Energi, Claus Bøgeskov Mogensen.

Toke Binzer, som er underdirektør i TDC NET og ansvarlig for selskabets udrulning af det nye 5G-netværk med titlen "Head of 5G Rollout and Implementation" er da også opmærksom på problemet i Struer.

- Vi har haft teknikere ude for at justere masterne og håber, det vil forhindre flere støjgener, fortæller han, efter at have modtaget de seneste klager over problemerne med 5G-masterne i Struer, da vinden for alvor fik fat i konstruktionen, i torsdags.

- Masterne er ikke ændret i deres udformning. Vi havde i forvejen master på både vandtårnet i Tårngade og på skorstenen ved Treskel, og da de blev opgraderet til det nye 5G-netværk skete der ikke ændringer på de fysiske udformning. Det var udelukkende indmaden i kasserne, vi skiftede ud, forklarer han.

Annonce

Vi rykker ud

- Men vi kan have været uheldige og fået dem placeret på en måde, så vinden får fat på en anden måde end før. Det vil vi selvfølgelig ændre og justere, så naboerne undgår støjgener, forsikrer han.


Men vi kan have været uheldige og fået dem placeret på en måde, så vinden får fat på en anden måde en før. Det vil vi selvfølgelig ændre og justere, så naboerne undgår støjgener,

Toke Binzer, underdirektør og Head of 5G Rollout and Implementation, TDC NET


- Vi rykker ud, når vi får en henvendelse fra ejerne af vandtårnet eller skorstenen ved fjernvarmeværket, forklarer han.

Altså en henvendelse fra Struer Energi A/S, og mandag morgen forsøgte direktøren, Claus Bøgeskov Mogensen at få kontakt, så han kunne holde snor i processen.

- Det er et problem, vi skal have fundet en løsning på, lover han naboerne til både vandtårnet i Tårngade og fjernvarmeværket på Treskel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce