Annonce
Sport

Mathiesen i tårer: Tabte DM-guldet på de allersidste meter

Pernille Mathiesen tabte DM-guldet i enkeltstart på de sidste meter og måtte for tredje år i træk nøjes med sølvet. Dermed braste drømmen om at få lov til at iføre sig Dannebrogtrikoten for den talentfulde holstebroer. Foto: Morten Strægaard
Pernille Mathiesen førte ved samtlige mellemtider, men blev på målstregen slået med to sekunder og måtte for tredje år i træk nøjes med sølvet.
Annonce

Esbjerg: Øjnene var røde fra de tårer, der hastigt var blevet tørret væk, og kropsproget sagde alt det, Pernille Mathiesen forsøgte at gemme bag sit altid venlige og imødekommende smil.

Skuffelse, dyb dyb skuffelse. Den 21-årige holstebroer var mødt op til torsdagens danmarksmesterskaber i enkeltstart som favorit efter de seneste tre års DM-vinder, Cecilie Uttrup Ludwig, ikke stillede til start. Ude på ruten førte Mathiesen ved samtlige mellemtider.

Og alligevel endte det som det gjorde i både 2018 og 2017, med en sølvmedalje. Isoleret set et flot resultat, men også beviset på at du var den bedste af taberne.

- Jeg er jo efterhånden ved at være vant til det. Lige nu er jeg bare rigtig ked af det, fortalte Pernille Mathiesen, efter medaljeceremonien var overstået.

På den første mellemtid lå hun seks sekunder foran Louise Norman Hansen på andenpladsen, ved den anden mellemtid var forskellen fire sekunder. Men på det sidste stykke ind mod mål tabte Mathiesen momentum og på stregen var forskellen to sekunder - til Louise Norman Hansens fordel.

DM i enkeltstart 2019

Danmarksmesterskabet i enkeltstart blev torsdag kørt på en 25,47 kilometer lang rute med start og mål ved Veldtofte Idrætspark i udkanten af Esbjerg.

Resultatet af damernes enkeltstart blev:

1. Louise Norman Hansen, 33 minutter og 23 sekunder.

2. Pernille Mathiesen, 33 minutter og 25 sekunder.

3. Louise Holm Houbak, 33 minutter og 52 sekunder.

4. Birgitte Krogsgaard, 34 minutter og 1 sekund.

5. Julie Leth, 34 minutter og 8 sekunder.

6. Emma Cecilie Norsgaard Jørgensen, 34 minutter og 52 sekunder.

7. Trine Andersen, 35 minutter og 8 sekunder.

Annonce

Lagde for hårdt ud

Kort før hun skulle stå på startrampen havde hendes mekaniker i alt hast skifte styret på Pernille Mathiesens enkeltstartcykel, da løbskommisærerne mente det var for langt.

Men det skulle ikke have skylden for nedturen på DM-enkeltstarten, der blev kørt på en 25,47 kilometer lang rute med start og mål ved Veldtofte Idrætspark i udkanten af Esbjerg. Ifølge Pernille Mathiesen var det hende selv, pilen pegede mod.

- Jeg lagde for hårdt ud og derfor gik jeg ned til sidst. Desværre, siger Pernille Mathiesen.

Men det eneste der er at gøre nu, det er vel at få smidt skuffelsen og så give den et nyt forsøg til næste år?

- Det har jeg jo også sagt de andre år. Jeg ved det ikke, lige nu er jeg bare skuffet.

Annonce

Skal samles op

En der kender Pernille Mathiesen bedre end de fleste, er hendes mor, Lis Mathiesen, der da også var en af de første til at give DM-sølvvinderen et trøstende kram, efter hun var rullet over målstregen.

Og ifølge mor Lis skal der ikke være tvivl om, at skuffelsen også er større end de ord, der kommer ud af hendes velopdragne datters mund.

- Hun er ked af det, hun er virkeligt ked af det. Pernille havde sat næsen op efter at i år skulle det være, så andenpladsen gør ondt, selvom det i sig selv burde være et flot resultat. Sådan føles det bare ikke for hende, forklarer Lis Mathiesen.

Derfor ved hun også, at hun skal på arbejde for at få give datteren lidt ny moral, inden der på søndag køres landevejs-DM på vejene omkring Esbjerg.

- Vi skal hjem og hygge lidt og se om vi kan få hende i godt humør igen, siger Lis Mathiesen.

Udover Pernille Mathiesen stillede en anden holstebroer, Trine Andersen, også op på DM-enkeltstarten. Hun kom i mål på en syvende plads, et minut og 45 sekunder langsommere end den nykårede danmarksmester.

- Hun er ked af det, hun er virkeligt ked af det. Pernille havde sat næsen op efter at i år skulle det være, så andenpladsen gør ondt, selvom det i sig selv burde være et flot resultat. Sådan føles det bare ikke for hende, forklarer Lis Mathiesen, der måtte give sin datter et stort trøstende kram efter hun var kommet i mål. Foto: Morten Strægaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce