Annonce
Sport

Mathiesen udtaget til både enkeltstart og linjeløb ved VM

Pernille Mathiesen skal sammen med Emma Norsgaard kører VM-enkeltstarten for Danmark. Arkivfoto: Heinz-Peter Bader/Ritzau Scanpix

Bologna: VM skulle have været afviklet i Aigle i Schweiz, men blev aflyst på grund af corona-smittespredningen i Schweiz. I sidste øjeblik blev verdensmesterskabet flyttet til Italien, hvor racerbanen Imola nu kommer til at danne rammen om verdensmesterskaberne.

Her tager Pernille Mathiesen fra Holstebro torsdag 24. september hul på verdensmesterskabet, hvor hun sammen med Emma Norsgaard er valgt til at repræsentere Danmark på den 31,7 kilometer lange enkeltstart.

- Enkeltstartsruten passer godt til både Emma Norsgaard og Pernille Mathiesen, og vores målsætningen er top otte. Ruten er ret flad, som den nu kan blive i Italien. Der kommer en lille stigning til sidst, selvom man ikke kan se det på profilen, den er dog ikke så slem, men stadigvæk noget, som man kan tabe lidt på, hvis man har kørt for hårdt., forklarer landstræner Tayeb Braikia i en pressemeddelelse.

Annonce

Hjælperytter

To dage senere venter kvindernes linjeløb, der bliver afviklet på en rundstrækning på 28,8 kilometer, med to hårde stigninger. Damerne skal køre fem omgange på en rundstrækning, hvor der skal tilbagelægges 144 kilometer og 2750 højdemeter og her er Mathiesen sammen med fire af hendes holdkammerater udset til en meget klar hjælperytterrolle for kaptajnen, Cecilie Uttrup Ludwig.

- Vi har ikke helt de samme fordele, som de største nationer, så vores bedste kort er Cecilie, og ruten er hård med de to stigninger og kuperet hele vejen rundt. Så derfor vurderer vi, at det er vores bedste mulighed, siger Tayeb Braikia.


Enkeltstartsruten passer godt til både Emma Norsgaard og Pernille Mathiesen, og vores målsætningen er top otte.

Tayeb Braikia, damelandstræner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hanstorken anses for at være enkemand

Debat For abonnenter

Nedgravede mink: Det er klogt at rive plasteret af, så smerten er overstået med det samme

Annonce