Annonce
Holstebro

Med kæmpekran: Flytter kolonihavehus til anden ende af byen

Onsdag flyttede BMS Krangården to havehuse fra Haveforeningen Nyholm, der nedlægges, til den nye placering bag Fredhøje i Ellebæk. Her er Lene Laursens kommende hus løftet højt til vejrs. Foto: Morten Stricker
BMS Krangården gav en vigtig hånd, da to havehuse onsdag blev flyttet fra den nedlagte haveforening i Nyholm - til et ny haveforening i Ellebæk. Det giver masser af arbejde, konstaterer haveejer.
Annonce

HOLSTEBRO: Onsdag var store flyttedag for et par haveejere i Nyholm - den haveforening ved Hjermvej, som skal nedlægges, og hvor de 34 haveejere skal ud. Tre ejere flytter havehuset med til en ny have ved Fredhøj i Ellebæk, som de har fået til rådighed. Lidt som sneglen, der har sit hus med på ryggen.

Onsdag aften var BMS Krangården tilkaldt for at løfte de to første huse op blokvogne.

- Jeg er lidt spændt på, om det kan flyttes uden at gå i stykker. Og om de punktfundamenter passer, som jeg har fået lavet i den nye have, siger Lene Laursen, som onsdag fik flyttet sit hus.

Eller rettere: Hendes eget havehus kan ikke flyttes. Så i stedet har hun overtaget et flytbart hus fra en af de andre haveejere, som har opgivet at flytte med.

- Det nye hus er meget mindre. Og det er et råt hus, som skal isoleres, og der skal laves køkken og bad. Så jeg får en masse arbejde med det, siger Lene Laursen.

Klokken 15 mødte to chauffører fra BMS Krangården op og lagde køreplader ud. Og fik gjort klar til at løfte husene med kraftige bånd.

Den store kranarm blev kørt i stilling - og krogen sat fast - og det første havehus kom på sit livs svævetur, før det blev sat trygt og godt på blokvognen.

Annonce

Med polititilladelse

Klokken 18 havde Krangården polititilladelse til at køre gennem byen med det seks meter brede læs med havehuset. Og med følgebiler både foran og bagved for at advare andre trafikanter og dirigere trafikken.

Der var masser af forberedelser, hvor stropper skulle sættes sikkert på plads, før BMS Krangården kunne flytte de to kolonihavehuse fra Nyholm. Et tredje hus bliver flyttet i næste uge. Foto: Morten Stricker

Turen gik ad Hjermvej - og videre ad Nordre Ringvej mod vest - og gennem to rundkørsler. I den sidste rundkørsel ved Mozartvej skulle blokvognen modsat rundt - for at komme ned forbi Idrætscenter Vest - og via Langemettevej og en ny grusvej til den nye haveforening.

Der skulle køres to gange for at flytte de to huse. Og Lene Laursen er nu klar til at starte forfra.

- Huset står pænt, og nu er der en masse arbejde. Men først til foråret kan jeg gå i gang med at ordne det hele. Jeg skal have hjælp til at indrette huset - og og anlægge en hel ny have. Så der bliver meget at lave, siger Lene Laursen, der har haft huset i Nyholm i seks år.

- Dengang var det et velfungerende hus i en velanlagt have. Nu er det helt forfra, konstaterer hun.

Først skulle havehuset løftes på plads - og derefter gik turen gennem byen med følgebiler foran og bagved - via Nordre Ringvej og til den nye kolonihave i Fredhøj nær Idrætscenter Vest. Foto: Morten Stricker
Haveforeningen Nyholm er lige nu præget af haveejere, som flytter væk - og hvor de fleste huse ikke bliver flyttet - men bliver pillet fra hinanden, hvis der er er ting af værdi. Kommunen overtager grunden i starten af det nye år. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce