Annonce
Holstebro

Med solen kom algerne: Hold øje med badevandet

- Er man i tvivl, så kan man forsøge at bevæge sig lidt væk fra det berørte område. Ofte har algerne det med at klumpe sig sammen, siger Torben Mølgaard, chef for i Teknik og Miljø i Holstebro Kommune. Arkivfoto: Gudrun Pedersen.
Annonce

Holstebro: Der er meldinger om mange alger ved Vesterhavet i disse timer. Derfor skal badende gæster ved kysten være særligt opmærksomme på, hvordan vandet ser ud.

Det oplyser Holstebro Kommune.

- Vi har fået en anmeldelse fra en borger, der troede, der havde været tale om et oliespild. Der lå ligesom en film på vandet. Da vi fik set nærmere på det, kunne vi konstatere, at det drejede som alger, fortæller Torben Mølgaard, chef i Teknik og Miljø i Holstebro Kommune.

Ifølge Torben Mølgaard er det de seneste dages varme temperaturer, der har givet alger ved Vesterhavet fantastiske vækstbetingelser, og man skal derfor være særligt opmærksom på store koncentrationer af alger, der klumper sig sammen i vandet eller skum på overfladen eller i vandkanten.

Hvis vandet er klart, kan man roligt bade.

- Det kan være svært at se forskel på, om det er blågrønne eller rødalger, men hvis vandet skummer, og hvis der er store klumper af alger i vandet, så skal man tænke sig om, inden man bader.  Vi følger situationen og giver yderligere meldinger, hvis der konstateres blågrønne alger i badevandet, fortæller Torben Mølgaard.

De mest udbredte alger er rødalger, og de er ganske ufarlige.

Blågrønne alger kan danne giftstoffer, som kan give diarre, hvis man sluger meget vand eller kan give hudirritation, hvis man får algerne på huden. De er til gengæld sjældne i Versterhavet.

- Er man i tvivl, så kan man forsøge at bevæge sig lidt væk fra det berørte område. Ofte har algerne det med at klumpe sig sammen, siger Torben Mølgaard.

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce