Annonce
Sport

Medaljedrømmen forsvandt i modvinden: Ikke hvad jeg havde håbet på

Pernille Mathiesen havde drømt om podiet eller som minimum top 5, men måtte nøjes med en ottendeplads på EM-enkeltstartet. Foto: Morten Strægaard
Pernille Mathiesen havde en medalje indenfor rækkevidde ved mellemtiden halvvejs på EM-enkeltstarten, men kunne ikke holde farten på hjemturen til Alkmaar og endte på en samlet 8. plads. En skuffelse, erkender den 21-årige holstebroer, der dog sendte et positivt signal i forhold til næste års OL.

Alkmaar: Pernille Mathiesen kunne ikke leve op til sidste års femteplads og måtte nøjes med en placering som nummer otte, da der torsdag middag blev kørt EM-enkeltstart for elitekvinderne i den hollandske by Alkmaar.

Holstebroeren kom i mål et minut og 14 sekunder efter vinderen Ellen van Dijk, mens hun var 22 sekunder fra en bronzemedalje på den 22 kilometer lange enkeltstart. 21-årige Pernille Mathiesen cyklede ud på ruten som den næstsidste rytter og lagde fornuftigt ud på den første halvdel af ruten, der foregik med en kraftig medvind i ryggen.

Ved mellemtiden efter 12,4 kilometer var Mathiesen sjettebedst af alle, kun seks sekunder efter norske Vita Heine på tredjepladsen. Desværre havde den unge vestjyde lagt for hårdt ud og kunne ikke holde sig til toppen på hjemturen i modvind tilbage til Alkmaar.

- Jeg gjorde, hvad jeg kunne, men der var bare nogle af de andre, der var stærkere, end jeg var i dag, og så kom jeg ligesom til DM til at lægge lidt for hårdt ud. Måske jeg bliver lidt for ivrig, men man er jo bange for at komme i mål og så ikke have givet alt, fortæller Pernille Mathiesen.

Annonce

Resultat

Europamesterskabet i enkeltstart for elitekvinder, en 22 kilometer lang rute med start og mål i hollandske Alkmaar.

1. Ellen Van Dijk, Holland, 28.07

2. Lisa Klein, Tyskland, +30 sekunder

3. Lucinda Brand, Holland, +52 sekunder

4. Vita Heine, Norge, +54 sekunder

5. Anna Kiesenhofer, Østrig, +1 minut og 3 sekunder

6. Mieke Kröger, Tyskland, +1 minut og 7 sekunder

7. Hayley Simmonds, Storbritannien, +1 minut og 13 sekunder

8. Pernille Mathiesen, Danmark, +1 minut og 15 sekunder

9. Alice Barnes, Storbritannien, +1 minut og 15 sekunder

10. Kelly Murphy, Irland, +1 minut og 26 sekunder

23. Cecilie Uttrup Ludwig, Danmark, +3 minutter og 14 sekunder

Drømt om podiet

For Pernille Mathiesen er der ikke tvivl om, at 8. pladsen er en skuffelse, da Sunweb-rytteren havde sat næsen op efter mere.

- Jeg vidste, at jeg på en god dag ville kunne køre på podiet og havde i hvert fald håbet på top fem. Det var ikke, fordi jeg havde en dårlig dag, jeg havde bare heller ikke en rigtig god dag, forklarer Pernille Mathiesen.

Som en af de yngste ryttere i EM-feltet ved hun dog, at hun har fremtiden foran sig og tror derfor også på, at der kan ligge EM-medaljer foran hende.

Og så kunne hun trods alt glæde sig over, at der blev sendt et klart signal til landstræner Tayeb Braikia. Danmarks anden deltager på enkeltstarten, den tredobbelte danmarksmester Cecilie Uttrup Ludwig, kom ind som nummer 23 af 32 ryttere, knap to minutter langsommere end Pernille Mathiesen.

- I dag slog jeg Cecilie ret klart, og det er jeg glad for. Især i forhold til OL næste år, hvor der jo kun er plads til en dansker på enkeltstarten, er det vigtigt, at jeg beviser, at det er mig, der skal satses på, forklarer Pernille Mathiesen.

Lørdag skal Pernille Mathiesen igen i aktion i landevejsløbet ved EM, hvor det dog som udgangspunkt bliver i en hjælperrolle for Amalie Didriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

24-årig lemviger kørte galt ved Skive

Lemvig

Indbrud hos Bay Art under opklaring

Annonce