Annonce
Lemvig

Medarbejdere går 20 procent ned i løn

De dyre fiskearter som hellefisk (billedet) bliver ofte solgt til restauranter, men det marked er lukket ned for tiden. Arkivfoto: Foto: Roland Petersen.
Det kniber med at holde priserne på fiskeauktionen, hvor de udenlandske markeder svigter

Thyborøn: Priserne på den traditionelle konsumfisk er trykket helt i bund. Det erkender direktøren for Danske Fiskeauktioner, Michael Lodahl, der driver fiskeauktionerne i Thyborøn, Thorsminde og Hvide Sande. Derfor er han glad for, at hans medarbejdere er gået med til en 20 procents lønnedgang i de næste tre måneder.

- Det handler om cirka 25 ansatte, der har accepteret lønnedgangen, siger han.

Årsagen er, at priserne på fiskeauktionen er i frit fald i kølvandet på coronakrisen, der har lukket mange af de traditionelle markeder for fisk.

- Alle de traditionelt dyre fisk som helleflynder, pighvar og tunger er halveret i pris, men de øvrige fisk er også faldet 30-35 procent. Så det plager da, siger Michael Lodahl.

De faldende priser har også fået fiskerne til at tage den med ro. Når de ikke kan få en ordentlig pris for fisken, har de ikke travlt med at komme på havet for at fiske. Derfor falder mængden på auktionen samtidigt med, at priserne styrter ned.

De dyre arter er traditionelt fisk, der bliver solgt på restauranter, som for tiden er lukket ned over store dele af Europa. Derfor er det blevet vanskelig at afsætte dem.

- Vi får da solgt fisken hver dag, men vi kan også se, at når de dyre fisk kommer ned på et vist niveau, står der opkøbere klar til at købe. De vælger at fryse dem ned og gemme til videresalg på et senere tidspunkt. Det betyder, at vi får dem i nakken igen på et senere tidspunkt, konstaterer Michael Lodahl.

De fleste fisk bliver dog solgt til et ferskt marked, og derfor bliver de spist.

- Og det vil vi jo helst, for så er de ude af markedet den dag, hvor det hele vender igen, siger Michael Lodahl.

Visse arter som jomfruhummere opfordrer Danmarks Fiskeriforening helt til at undlade fangst af, da de på nuværende tidspunkt ikke kan sælges til rentable priser. Og hesterejefiskeriet er gået i stå, men det skyldes problemer med at få rejerne pillet.

Michael Lodahl har ikke overblik over, hvad det økonomisk får af konsekvenser for auktionen. Han konstaterer blot, at det ikke bliver noget særligt godt år.

- De første måneder blæste også væk, så da blev der ikke fanget mange fisk. Derfor har årets start nærmest været en katastrofal start, siger Michael Lodahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To mand reddet fra kæntret skib

Annonce