Annonce
Sport

Medie: Coronakrise rammer Uefa-penge til fodboldklubber

Matthew Childs/Reuters
En femtedel af præmiepengene forsvinder fra Champions League og Europa League, skriver den tyske avis Bild.
Annonce

De deltagende fodboldklubber i Champions League og Europa League får færre præmiepenge, end de var stillet i udsigt.

Det skriver den tyske avis Bild.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har ifølge avisen på et møde oplyst klubsammenslutningen European Club Association (ECA) om, at der mangler en lille femtedel af det beløb på 19 milliarder kroner, der skal fordeles.

Det skyldes blandt andet, at Uefa ikke har modtaget betalinger fra tv-partnere i Qatar og Kina, skriver Bild. Det drejer sig om et samlet beløb på 470 millioner euro svarende til 3,5 milliarder kroner.

På grund af coronakrisen blev flere kampe droppet i sidste sæson, og der blev afholdt tilskuerløse finalestævner i både Champions League og Europa League i henholdsvis Portugal og Tyskland.

Bayern München, der vandt Champions League i sidste sæson, får ifølge avisen fem millioner euro mindre (37 millioner kroner).

RB Leipzig, der nåede semifinalen, får 2,5 millioner euro mindre udbetalt.

Borussia Dortmund er knapt så påvirket. Dortmund røg ud i ottendedelsfinalen, men klubben oplyser til Bild, at man blot påregner en mindre nedgang, hvad angår udbetalingen fra Uefa.

FC København nåede kvartfinalen i Europa League, hvor danskerne tabte til Manchester United. Det er uvist, hvordan FCK bliver ramt af den nuværende pengemangel i Uefa.

Bild skriver, at udbetalingerne fra Uefa de næste fire år vil være påvirket af den øjeblikkelige coronakrise. Det vil i så fald ramme FC Midtjylland, der tidligere på ugen tog hul på gruppespillet i Champions League.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce