Annonce
Sport

Bekræftet: Ebbe Sand bliver ny assistentlandstræner

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det bliver Ebbe Sand, som skal assistere Åge Hareide til og med EM til sommer.
Annonce

Den tidligere landsholdsangriber Ebbe Sand bliver fredag formiddag præsenteret som ny assistent for Åge Hareide på det danske landshold, erfarer Politiken.

Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyser til Ritzau, at unionen fredag klokken 11 offentliggør navnet på den kommende assistent.

Ebbe Sand har siden Jon Dahl Tomassons skifte til Malmö FF været nævnt som et oplagt bud på afløseren, og ifølge Politiken har DBU og Hareide altså valgt at kigge i den retning.

Den tidligere målmager har allerede trænererfaring fra det danske landshold, hvor han tidligere var angrebstræner.

Ebbe Sands spillerkarriere tog ham forbi Brøndby og Schalke 04 samt på det danske landshold, hvor han i mange år dannede frontduo med netop Jon Dahl Tomasson.

Angriberen fra Hadsund nåede 66 kampe i rødt og hvidt, hvor det blev til 22 mål. Blandt andet scorede han et mindeværdigt mål på oplæg fra Michael Laudrup i ottendedelsfinalen ved VM i 1998 mod Nigeria.

Han var også med på holdet ved VM i 2002 samt ved EM-slutrunderne i 2000 og 2004, inden han i 2006 stoppede sin aktive karriere.

I 2019 stoppede han som sportsdirektør i Brøndby efter blot et halvt år på posten, da Brøndby ville flytte ham over i en anden stilling i forbindelse med organisationsændringer.

Jobbet som assistentlandstræner kommer kun til at vare til og med sommerens EM-slutrunde, da DBU allerede har ansat et nyt landstrænerteam, når Hareides kontrakt udløber til sommer.

Kasper Hjulmand tager over for Åge Hareide, mens Morten Wieghorst bliver hans assistent.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce