Annonce
Lemvig

Mejetærskere venter på sol

Mejetærskerne venter blot på sol og sommer. De står klar til at gå i gang med årets høst. Arkivfoto: Morten Pape
Årets høst står på spring. Landmændene er klar, og nu skal der blot nogle dage med ordentligt vejr til
Annonce

Lemvig: De lokale landmænd er ved at være klar til at få årets høst i hus, og på forhånd er udsigterne optimistiske. Rundt om i landet er en stor del af årets vinterbyg allerede høstet med et middeludbytte, men lokalt trækker det ud.

- Vi mangler sol og sommer nu for at komme i gang med høsten, siger formanden for Lemvigegnens Landboforening, Morten Agger.

Blandt de tidlige afgrøder er også frøgræs, der har givet en rigtig god høs, og nu er det især raps, der venter på mejetærskerne.

Annonce

Rapsen venter

- Så snart vejret kommer, vil vinterrapsen være det første, vi går om bord i. Og så vil der gå cirka 14 dage, inden vi tager fat på på de andre afgrøder, vurderer Morten Agger.

De andre afgrøder ar blandt andet vårbyg og havre, der har fået en perfekt start i foråret og tegner godt. Til gengæld var det meget vådt, da vinterhveden blev sået, og derfor er forventningerne til årets udbytte ikke tårnhøje på dette område.


Vi mangler sol og sommer nu for at komme i gang med høsten

Morten Agger, landboformand


På længere sigt skal majs også hentes i hus, men den har endnu nogle uger på marken, inden den er klar. Den vil gerne have varme, så den kolde juli har ikke været befordrende for væksten. Til gengæld kan den endnu nå at rette sig op.

Annonce

Kort frist

Det største problem bliver ifølge Morten Agger at få sikret høsten i ordentligt tid. Landmændene skal både nå at høste og så efterafgrøder inden 20. august, hvis de ikke skal trækkes i arealtilskud. Det er efterhånden et årligt, tilbagevende problem for de vestjyske landmænd, der ofte høster senere end i den østlige del af landet. Morten Agger håber, at landbruget for udsat dato-kravet og på længere sigt også kan finde en anden og bedre løsning, der giver landmændene ordentlig tid til at få høsten og sået.

- Vi skal blandt andet have et bestyrelsesmøde på mandag sammen med folketingsmedlem Thomas Danielsen (V), hvor vi vil gøre opmærksom på problemet, siger Morten Agger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nyt arbejdsår - nyt præsidium

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Lemvig

Næste skridt mod legeland i Lemvig

Annonce