Annonce
Biler

Mercedes-AMG er noget af en brutal bisse

V8-biturbomotoren med 557 hk flytter den store roadster fra 0 til 100 på 3,7 sekunder. Foto: Kenneth Nguyen
Den åbne Mercedes-AMG GT C Roadster med 557 hk finder ikke sin lige nogen steder. Den er dog på visse områder ret upoleret.

Nogle gange er ord ikke nok. Så vi burde lade billederne af den lave Mercedes-AMG GT C Roadster med den potenslange snude af en front tale for sig selv. Gerne suppleret af et soundtrack med den brølende V8-biturbomotor på 4,0 liter og 557 hk, og hvis du vipper tilstrækkeligt på stolen, får du en fornemmelse af acceleration fra 0-100 på 3,7 sekunder i bilen med en topfart på 316 kilometer i timen.

Et kig på prisskiltet vil også få omgivelserne til at svimle for de fleste, det lander nemlig på 3.303.000 kroner - og 3.711.000 kroner, når ekstraudstyret tælles med.

Udgangspunktet er Mercedes-AMG GT Coupé-modellen, som er spydspidsen i mærkets eksklusive tunerafdeling. Men den åbne roadster er meget anderledes.

Tag et greb i den lille vippekontakt i loftet, og himlen åbenbarer sig på 11 sekunder ved en fart på op til 50 kilometer i timen.

Hvis du ovenikøbet har sat udstødningslyden op i AMG-performanceindstillingen, er der løvegrotte-agtige brøl fra de to afgangsrør lige i ørerne.

I modsætning til coupéen, som byder på en tæt og intens køreoplevelse, hvor du kan koncentrere dig om at følge vejen med den lange snude tæt plantet langs ideallinjerne, er der her lagt op til et andet publikum.

MERCEDES-AMG GT C ROADSTER

Pris: 3.711.132 kroner.

Denne model fra: 3.303.298 kroner.

Forbrug: 7,8 km/l.

C02 pr. km: 292 g.

Motor: V8-benzinmotor med biturbo.

Ydelse: 557 hk.

Moment: 680 Nm/2100-5500 omdr.

Topfart: 316 km/t.

0-100 km/t.: 3,7 sekunder.

L/B/H: 455/168-170/126 cm.

Anhængervægt m/u bremser: Ikke mulig.

Oplevelse tæller

Med stofkalechen oppe skal du nemlig ikke ret højt op i fart, før vind- og vejstøjen buldrer på et niveau, hvor du nærmest skal råbe til passageren. Men når kluden er nede i godt vejr, er den en livsbekræftende vitaminkur til at cruise i.

Og det er formentlig også her, at kundegruppen findes. En konkurrent som Ferrari har nemlig fundet ud af, at der er potentiale for oplevelse frem for præstationer, og lancerer nu to nye cabrioleter.

Den mest oplagte konkurrent er dog Porsche 911 Cabriolet, og Mercedes' designboss, Gorden Wagener, har skabt et design, som er lige så unikt. Den lange snude, det afrundede tag og den buttede afslutning med sensuelt brede hofter udstråler nemlig på samme tid Mercedes-dna og stilren brugskunst.

Designet har dog også sin pris, for det kan være svært at spotte hjørner og kantsten fra den dybe brønd bag rattet. Som bonus er der dog masser af thumbs up fra de andre trafikanter.

Teknikken fejler ikke noget. Her er undervognen med bagakselstyring, elektrisk spærredifferentiale og AMG Ride Control med adaptive støddæmpere fintunet, så du bevarer kontrollen med tøjlerne i den baghjulstrukne voldsomme bil.

V8'eren leverer et moment på 680 Nm, og de overføres kontant og kontinuerligt gennem den lynhurtige syvtrins AMG-automatgearkasse, som styres med et lille, fladt joystick. Et lille skub på en forkromet kontakt flytter opsætningen fra comfort til de mere vilde indstillinger.

Annonce

Trackday-egnet

Det er her, du mærker, at AMG har en forhistorie med motorsport, og GT'eren kører med knivskarp præcision. Selv om cabrioleten er afstivet i forhold til coupéen, mærker vi stadig, at det er en bil, som med en vægtfordeling tæt på 50/50 byder på en uset balance, krydret med et rageknivsskarpt styretøj.

Den er konstrueret til at kunne køre hurtigt i sving, hvor de brede fælge med 265/35/19-dæk for og 295/30/20'ere agter tager godt fat i asfalten.

Det er oplagt, at ejeren tager en tur til trackday på bane for at kunne udnytte bilens potentiale, der under almindelige færdselsregler har det som en ophidset dobermann i for kort snor.

At forbruget på papiret hedder 7,8 km/l er så en anden sag.

Undervognen er hård i alle indstillinger, hvilket selvfølgelig er subjektivt. Overtegnede kunne godt leve med det, mens min kollega synes, at den var for hårdt spændt op. I alle tilfælde stritter roadsteren i flere retninger. De, der ønsker at cruise, vil formentlig også have mere komfort.

Forkælelse er der til gengæld masser af. Inden døre har du udsigt til en nappalæder-ornamenteret instrumentering omgivet af kulfiber og aluminium med Mercedes' brede storskærm i midten og solide betjeningsgreb i børstet aluminium.

De slanke bucket-lædersæder har naturligvis mærkets airscarf, så du kan få lun luft i nakken på kølige aftener med kalechen nede. Du må dog leve med et beskedent bagagerum på 165 liter.

GT C Roadster er en umiskendelig Mercedes-AMG, men den er også helt sig selv. Foto: Kenneth Nguyen
Annonce

Konklusion

Mercedes-AMG GT C Roadster er en unik køremaskine, der byder på både pondus og potens. Der er ingen tvivl om, at en sportsvogn af denne kaliber til en vis grad skal være kompromisløs.

Den umiskendelige køreglæde får dog skår af den megen kabinestøj. Det er synd for en ellers helstøbt bil, der byder på masser af køreoplevelser og spiller på alle tangenter.

Der er masser af nappalæder, kulfibermaterialer og børstet aluminium i den intime kabine med plads til to. Foto: Kenneth Nguyen
Den brede kaleche rulles ned på 15 sekunder. Den giver adgang til et lydtapet, som ikke ligner noget andet. Foto: Kenneth Nguyen
Annonce
Lemvig For abonnenter

Politiet på besøg med fotovogn: Uddelte to klip og 16 bøder  på Strandvejen

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Politi: Kig efter Oline i udhuse og haver

Lemvig For abonnenter

Elever viftede med flagene da de sagde farvel til skoleleder

Lemvig

800.000 kroner til kunstprojekt i tre mindre byer

Lemvig

Eftersøgningen efter Oline fortsætter nu med helikopter

Debat For abonnenter

Regions-flertal smækkede døren: Informationsmøder ingen erstatning for at udelukke ildsjælene

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Indland

4000 tilskuere ved fodboldkamp opfordres til coronatest

Holstebro

Barn på halvandet år havde 19 huller - hvor godt børster du dit barns mælketænder?

Vestjylland

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Danmark

Ny dille på stranden giver livredderne sved på panden: - Det tager kun tyve sekunder at drukne

Lemvig

To varmeværker fik opbakning til fusionsplanen: Nu går vi videre

Lemvig For abonnenter

Han har været med, siden gymnasiet blev bygget: Stopper efter 40 år - og det skal nok blive godt

Erhverv

Restaurant dropper bowlingcenter: Vi vil koncentrere os om det, vi er gode til

Annonce