Annonce
Holstebro

Mere end 200 venter på køreprøver: Det kommer til at tage uger at indhente

De, der står og tripper for at få overstået køreprøven, kan blive tvunget til at væbne sig med tålmodighed. For når det igen bliver muligt at afvikle køreprøve, vil der være en større pukkel, der skal indhentes. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Nedlukningen har skabt en pukkel på flere hundrede personer, der bare venter på at komme til køreprøve. Men ventetiden kan komme til at vare flere uger, vurderer Henrik Glintborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.
Annonce

Holstebro: Der venter en hel del køreture for politiets motorsagkyndige, når det igen bliver muligt at afvikle køreprøver. Nedlukningen har gjort, at flere hundrede står og tripper for at få lov til at gå til den endelige prøve og få bevis på, at de må køre bil.

Den kø forsvinder ikke bare af sig selv, når køreprøverne på et tidspunkt igen bliver tilladte. Det vurderer Henrik Glintborg, der er vicepolitiinspektør og leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Normalt er der et krav om, at der maksimalt må være ventetid på 14 dage, men det krav bliver vi udfordret på her. Jeg ved ikke, hvor lang tid det vil tage at indhente puklen, men jeg forventer desværre, at det tager mere end de to uger, siger han.

For at komme i bund med prøverne bliver der brug for forstærkninger. Til det har politiet nogle deltidssagkyndige, som vil blive kaldt ind.

- Vi kommer til at putte ekstra ressourcer i det her, når vi må afvikle prøver igen, for det er vigtigt for lokalsamfundet, at man kan få et kørekort, så man kan komme rundt, siger Henrik Glintborg.

Han vurderer, at der i hele politikredsen er aflyst cirka 600 køreprøver og 80 teoriprøver i perioden fra starten af januar og indtil den 17. januar.

Annonce

Synd at skulle vente

Lige som der ikke kan afvikles teori- og køreprøver i disse dage, kan der heller ikke undervises på køreskolerne. Det betyder også, at mængden af køreprøver ikke bliver større. Men for dem, der går og venter på at komme til prøve, kan det ikke bare betyde, at der går længere tid, før de selv må sætte sig bag rattet. Det kan også blive dyrere.

- Har man ligget stille i mere end en måned, vil der nok for de fleste være behov for et par ekstra køretimer til at få det hele frisket op, siger Frank Hansen, der er formand for kørelærerforeningen i Holstebro.

Frank Hansen anslår, at mere end 200 personer i Holstebro Kommune er klar til at komme til prøve, men de risikerer, at der selv efter åbningen kan gå nogle uger, før det bliver deres tur.

- Min største bekymring er, at ventetiden bliver rigtig lang for de her personer, og det er altså bare synd at skulle gå og vente, specielt for dem der måske skal bruge deres kørekort til arbejde eller uddannelse, siger han.

Annonce

Forlænget frist for frakendte

Hvis man har haft en lidt for tung speederfod og hastigheden har været så meget for høj, at man er røget ind i en betinget frakendelse af kørekortet, får man forlænget fristen for at komme til en ny prøve.


Min største bekymring er, at ventetiden bliver rigtig lang for de her personer, og det er altså bare synd at skulle gå og vente, specielt for dem der måske skal bruge deres kørekort til arbejde eller uddannelse


Når man får en betinget frakendelse, har man seks måneder til at bestå en ny prøve. Her er fristen blevet forlænget til midten af februar for dem, der ellers ville være kommet i klemme på grund af nedlukningen.

Der vil dog stadig være nogen i yderste tilfælde dog kunne være så uheldige, at de alligevel ikke når at bestå en ny prøve indenfor perioden.

- Hvis der er lang kø, når der bliver åbnet for prøver igen, kan nogen i teorien risikere, at de ikke kan nå at komme op til den nye prøve, men jeg tvivler på, at det vil ske, og jeg tror, det hele kommer til at løse sig, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce