x
Annonce
Erhverv

Mere mad skal hive folk til fynsk dyrskue

Alex Nielsen har en baggrund i koncert- og eventbranchen og ved, ifølge ham selv, ikke så meget om landbrug. Foto: Pressefoto
Ligesom i Horsens mener man på Fyn, at det er fødevarerne, der skal trække flere gæster til dyrskuet i Odense

ODENSE: Forbrugerne stiller sig ikke længere tilfredse med klappedyr og store maskiner, når de skal på dyrskue.

Der skal simpelthen mere til, hvis gæsterne skal trækkes ud på Dyrskuepladsen i Odense. Det har man konstateret efter flere år med svigtende besøgstal.

Ligesom i Horsens mener man, at det er fødevarer, der skal trække de kvalitetsbevidste forbrugere til Det Fynske Dyrskue.

- I år åbner dyrskuet med et kæmpe fødevaremarked. Der går vi all-in. Vores publikum har tidligere ment, at der var for lidt at smage på vores madmarked, så i år bliver det hjertet af dyrskuet. Der vil være alt fra foodtrucks og madpandekager til græsk køkken og Hansen Is. Vi forsøger at komme op i tiden med vores fødevaremarked, og vi ønsker at blive rigtig store på fødevarer, siger chef for Det Fynske Dyrskue Alex Nielsen.

Han tiltrådte på chefposten i efteråret, så selv om årets dyrskue allerede vil have væsentlige ændringer, regner Alex Nielsen først med, at man næste år vil være klar med den nye profil.

- Jeg er først begyndt 1. november, så det har været det muliges kunst at få dyrskuet sat sammen i år. Til næste år vil vi have lidt mere tid til at gå i dybden med de ting, der kan gøres fremadrettet, siger Alex Nielsen, der tidligere har arbejdet i koncert- og eventbranchen og ikke har noget forudgående kendskab til landbruget.

Det kan være en fordel, mener han.

Annonce

Debat om landbruget

- Det kan også godt være, at man skal nytænke dyreudstillingerne. For eksempel har hesteudstillingen været meget indforstået, men man skal huske, at gæsterne ikke altid ved en masse om heste. Der kan jeg bruge min uvidenhed, for jeg har stillet rigtig mange dumme spørgsmål. Man er nødt til at overveje, hvordan man giver oplysningerne videre til publikum, siger Alex Nielsen og understreger:

- Man skal selvfølgelig ikke smadre dna’et i dyrskuet, men man skal passe på med at kigge på, hvad “vi plejer at gøre”, for så risikerer det at uddø.

På længere sigt håber Alex Nielsen på, at dyrskuet også kan blive et sted, hvor landbruget er til debat.

- Landbruget er lidt udskældt, så man kunne måske lave nogle “talks” med indbudte debattører. Det skal ikke være tilsviningskonkurrencer men konstruktive debatter. Det handler om at give publikum nogle oplevelser, hvor man måske også selv kan deltage, siger Alex Nielsen.

Besøgstallet for Det Fynske Dyrskue ligger ifølge Alex Nielsen på omkring 50.000 mennesker i gennemsnit.

- De sidste tre-fire år har dyrskuet kørt med underskud. Om to år fylder det 140 år, og det ville da være virkelig synd, hvis det skulle afgå ved døden, siger Alex Nielsen, der altså mener, at overlevelsen skal sikres med mere mad og flere aktiviteter, som publikum kan være en del af.

Det Fynske Dyrskue i Odense finder sted 14. til 16. juni.

Se mere på detfynskedyrskue.dk.

Annonce
Annonce
Lemvig

Ny og stor mølle på vej i Thyborøn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Bæverplan har mange huller

Annonce