Annonce
Erhverv

Messepris til vestjysk maskinhandler: Nu kan teleskoplæsseren køre på el

Anders Bircow (jo, ham fra "Linie 3") overrakte Maskinleverandørernes Nyhedspris til produktchef Thomas Frederiksen, Nicolaisen & Larsen, på entreprenørmessen i Herning. Foto: Thomas Maxe
Nicolaisen & Larsen høstede en førstepræmie på Entreprenør & Håndværkerbranchens messe i MCH Herning.

HERNING/ULFBORG: Det er ikke længere kun personbilerne, som er el-drevne. Stadig flere varebiler og nu også entreprenørmaskiner kører på el, og sidstnævnte indbragte Nicolaisen & Larsen en pris: Maskinleverandørernes Nyhedspris, der blev uddelt for første gang på Entreprenør & Håndværk-messen i MCH Messecenter Herning.

Hædersprisen blev tildelt den vestjyske maskinleverandør, som på messen fremviste en el-drevet JCB teleskoplæsser.

Prisen blev overrakt af komiker Anders Bircow, som blankt erkendte, at han ikke er den store ekspert inden for entreprenørmaskiner. Men han kunne henvise til prisindstillingen, hvor der  var lagt vægt på det voksende ønske fra entreprenørerne om at få maskiner, som støjer og forurener mindre. Ja, i nogle større byggelicitationer er der ligefrem indlagt krav om, hvordan man generer byggepladsens naboer mindst muligt.

Annonce

- Vi har lavet det nye tiltag for at øge fokus på vores medlemmers nyheder, og samtidig ønsker vi at gøre det nemt for de besøgende at finde nyhederne på messen, udtalte Klaus Nissen, direktør i Maskinleverandørerne i en pressemeddelelse forud for prisuddelingen.

Der er en stigende tendens til elektrificering blandt nyhederne.

Klaus Nissen, direktør for Maskinleverandørerne

- Der er en stigende tendens til elektrificering blandt nyhederne. Produkterne er efterhånden så udviklede, at de kan bidrage med en hel dags arbejde, hvilket øger anvendeligheden og også gør, at el vinder indpas i de lidt større maskiner. Vi ser også at lettere og mere ergonomiske arbejdsgange for slutbrugeren er et fokuspunkt, siger Klaus Nissen.

Håndslag på en god handel

Messerne handler dog ikke kun om at præsentere nyheder. Nicolaisen & Larsen kan ud over hædersprisen glæde sig over, at der blev givet en hel del håndslag på salgsaftaler, som blev lukket i løbet af de tre dages messe i Herning.

Således fortæller virksomheden på sin Facebookside blandt andet, at man hen over messedagene fik lukket en aftale om leverance af hele 40 nye maskiner til Renta, som er en maskinudlejningsvirksomhed med hovedsæde i Vordingborg.

Blandt de øvrige lukkede aftaler er salg af små elektriske minigravere, som er populære i byområder, hvor man helst skal undgå larmende og osende dieselmaskiner.

Produktchef Thomas Frederiksen foran Nicolaisen & Larsens prisvindende nyhed: En el-drevet JCB 525-60E teleskoplæsser med 24 kWh-batterikapacitet, så den kan køre en hel arbejdsdag på en opladning. Foto: Thomas Maxe

De elektriske entreprenørmaskiner er dog stadig i undertal. Når en opgave kræver ”muskler”, og når maskinen skal kunne køre i mange timer ad gangen, er det fortsat nødvendigt at finde mere traditionelle drivmidler, typisk diesel til de store gravemaskiner.

Samtidig med Entreprenør & Håndværk-messen var MCH Herning også vært for Transportmessen. Her var den grønne transport også stærkt repræsenteret. Flere og flere virksomheder synes at være i fuld gang med at finde el-drevne erstatninger for de små varevogne, mens flere og flere lastbiler og busser skifter fra diesel til enten naturgas eller biogas. Lige som hos entreprenørbranchen gælder det også her, at de tunge køretøjer typisk har brug for flydende brændstof, mens de rent el-drevne lastbiler og busser endnu synes at vente på deres kommercielle gennembrud.

Entreprenør og Håndværker-messen blev afviklet udendørs ved MCH Messecenter Herning. Det gav lidt "Roskilde Festival-stemning" på førstedagen, men entreprenører er ikke så sarte. Foto: Thomas Maxe
Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Danmark

Aktiviteter for store og små: Gode tips til efterårsferien for hele familien

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce