Annonce
Erhverv

Midtwest Farmshow varmer op til det store landsskue

Til børnenes dag kan de små udstille deres egne dyr. De kan også udstille legetøj, hvis de hellere vil det. Pressefoto
På dyrskuet i Skive kan landmændene teste, om deres dyr er flotte nok til landsskuet
Annonce

SKIVE: Midtwest Farmshow er et mindre men ellers helt traditionelt dyrskue. Det er her, at landmændene og deres dyr varmer op til Landsskuet i Herning.

- Der er to sigter ved Midtwest Farmshow. Vi har en masse landmænd, der gerne vil udstille deres dyr. Vores dyrskue ligger to-tre uger før landsskuet i Herning, så der er konkurrence mellem landmændene. De vil gerne se, hvordan deres dyr klarer sig i forhold til hinanden, og om de er gode nok til landsskuet.

- Derudover vil vi også gerne bevare bindeleddet mellem by og land. Det er vigtigt i en tid, hvor den mentale afstand mellem land og by bliver større. For 50 år siden havde alle familier nogen i familien, der var landmænd. Sådan er det ikke længere, så landbruget bliver noget fremmed, og det, man hører i medierne, er tit meget farvet, siger formand for styregruppen af Midtwest Farmshow Kirsten Weidmann, der selv er gift med en landmand og indimellem oplever, at folks viden om landbruget er begrænset.

- Folk ved for lidt om landbruget. Vi har for eksempel oplevet, at nogen har ringet til politiet, fordi de syntes, at det var synd for vores køer, at de gik ude i regnvejr, siger Kirsten Weidmann og fortæller grinende, at politiet også fik sig et grin, da de de kørte ud og kiggede til de regnvåde køer.

- Folk tænker: Jeg kan ikke lide at være ude i regnvejr, så det kan koen nok heller ikke, siger hun.

Det var et tilløbsstykke, da en naturvejleder havde insekter med, der kunne ristes. Pressefoto
Annonce

Fredagen er for børnene

Det er blandt andet også derfor, at det er vigtigt, at især børnene kommer ud og oplever naturen og dyrene. Faktisk har børnene deres helt egen dag om fredagen på Midtwest Farmshow.

- Det, vi vil med børnenes dag, er at vise dem landbrugsdyrene. Vi fortæller dem om, hvor vores mad kommer fra. Børnene ved ikke så meget, så vi gør det for at få udbredt kendskabet, siger Kirsten Weidmann og tilføjer:

- Vi inviterer institutioner, dagplejere og skoler fra området. Så har vi klappedyr som for eksempel kalve, grise, høns og kyllinger. Vi har også haft en naturvejleder, der havde insekter med, som man kunne riste. Det var det helt store tilløbsstykke.

Udover børnenes dyrskue og de traditionelle dyre- og maskinudstillinger har Midtwest Farmshow også boder for ting, der ikke er landbrugsrelateret. For eksempel kan man købe glaskunst, keramik, pyntegenstande og honning.

Midtwest Farmshow plejer at have omkring 3000 betalende gæster, og dyrskuet i Skive finder denne gang sted 14. og 15. juni.

Se mere på www.farmshow.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Når staten ikke holder loven

Lemvig

Bil ramte motorcyklist

Annonce