Annonce
Lemvig

Mikkel fik sat en stopper for Pugholms drillerier

LTH spillerne til løbetest på Holstebro Stadion. Her ses Mikkel Sandholm. Foto: Johan Gadegaard
Nicolai Pugholm Hvid havde forsøgt at tale sig op til favorit på den 3000 meter-løbetest, der ventede Lemvig-Thyborøn Håndbolds ligatrup på første træningsdag. Men så satte Mikkel Sandholm turboen til og fik vist, hvor skabet skulle stå.
Annonce

Lemvig: Hovmod har det med at stå for fald, hvilket det også gjorde onsdag eftermiddag på den røde atletikbane rundt om Holstebro Idrætspark.

Første træningsdag efter sommerferien bød nemlig på en 3000 meter-løbetest, inden turen gik videre til hallen i Lemvig. Og her havde stregspilleren Nicolai Pugholm Hvid taget munden for fuld, da han i løbet af ugen havde forsøgt at tale sig selv op til at være hurtigste mand - overfor forhåndsfavoritten Mikkel Sandholm.

Den vævre Sandholm gjorde nemlig kort proces og vandt i tiden 11 minutter og 18 sekunder en sikker sejr, mens Pugholm med tiden 11 minutter og 36 sekunder måtte nøjes med andenpladsen.

- Pugholm og jeg har sendt sms'er frem og tilbage hele ugen op til. Han blev ved med at påstå, at han nok skulle slå mig, selvom jeg prøvede at forklare ham, at 'det kunne han godt glemme alt om'. Så det var rigtig fint lige at få slået fast, hvem den hurtigste er, fortæller Mikkel Sandholm.

Annonce

Løbeklub i Aarhus

Længe holdt den noget tungere forsvarsspecialist ellers godt snor i fløjspilleren, men på de sidste 1000 meter begyndte Sandholm at trække fra. Et resultat, som Pugholm måtte erkende, nok alligevel ikke var så overraskende endda.

- Jeg kunne ikke følge med, da han satte turboen til. Det var nok alligevel lidt overmodigt, at have sagt jeg ville slå ham, erkender Nicolai Pugholm Hvid.

Nicolai Pugholm Hvid gjorde hvad han kunne, men kunne ikke leve op til sine egne forudsigelser om, at han kunne slå Mikkel Sandholm i løbetesten. Foto: Johan Gadegaard

Han følte sig ellers godt forberedt til at tage udfordringen op ovenpå nogle måneder, hvor der i mangel af bedre har været skruet op for løbetræningen.

- Jeg har altid været okay løbende og følte mig rigtig godt forberedt. Vi har haft en rigtig god løbeklub for os, der til dagligt bor i Aarhus, hvor vi har fået løbet mange gode ture, fortæller Nicolai Pugholm Hvid.

Tredjehurtigst var nyankomne Thomas Damgaard i tiden 11.39, mens Pelle Schilling og Nicolaj Spanggaard lukkede top fem. Målmand Ronnie Nicolaisen sluttede sidst og fik den utaknemmelige fornøjelse at blive overhalet med hele to omgange af Mikkel Sandholm.

Annonce

Solidt udgangspunkt

På sidelinjen kunne cheftræner Anders Thomsen stå og se tilfreds til, mens spillerne åd sig selv i kampen mod stopuret. Løbetestens resultat lover nemlig godt forud for en sæson, hvor Lemvig-Thyborøn Håndbold for tredje sæson i træk skal forsøge at overleve i landets bedste række.

- Vi er i markant bedre form end vi var, da vi for et år siden gennemførte den samme test. Alle dem, der også var i klubben i sidste sæson, præsterer bedre end de gjorde dengang, konstaterer Anders Thomsen.

Træningskampe

Lemvig-Thyborøn Håndbold har planlagt seks træningskampe, samt en enkelt pokalkamp, inden ligapremieren på udebane mod GOG den 4. september:

4. august, klokken 17.30: Skive - LTH (i Spøttrup)

7. august, klokken 16:00: LTH - Ribe-Esbjerg (i Troldhede)

11. august, klokken 17.00: Århus - LTH (i Skæring)

15. august, klokken 16.00: HEI - LTH (i Skæring, pokalturneringen)

17. august, klokken 14.30: TTH - LTH (i Gråkjær Arena)

22. august, klokken 16.00: Mors-Thy - LTH (i Hanstholm)

25. august, klokken 18.30: Skanderborg - LTH (i Ry)

For en klub, der sammen med oprykkerne fra TMS Ringsted, har ligaens laveste budget, er den fysiske form kun et af mange parametre, hvor vestjyderne skal ramme plet, hvis sæsonen skal blive lige så sjov, som de to foregående. Når man har færre penge end de andre, skal man både arbejde hårdere og dygtigere, for at kunne matche og engang i mellem overmatche modstanderne på banen.

- Hvis vi skal holde fast i afstanden op til de nærmeste konkurrenter og måske endda hente lidt ind på dem, så skal vi formå at skrue på alle de de rigtige knapper. Klubber som Sønderjyske og Fredericia kan hente nogle spillere fra en højere hylde end os, men når vi står overfor hinanden på banen, tror vi stadigt på at vi kan slå dem, hvis vi er dygtige nok, siger Anders Thomsen.

Annonce

Målet er 13. pladsen

Den vigtigste ingrediens i den nye sæson er en klassiker i Arena Vestjylland Forsikring. Den vestjyske ydmyghed.

- Præmissen er den samme som før. Vores indstilling er, at vi begynder sæsonen på 14. pladsen og så er vores mål, at vi skal arbejde os frem til at slutte som nummer 13 eller højere. Det er selvfølgelig et flot rygstød for det, vi har leveret de to seneste sæsoner, hvis andre mener, vi har gjort os fortjent til at have større forventninger til os selv, men vores rolle i ligaen er nu engang, at vi skal forsøge at overleve, forklarer Anders Thomsen.

En tilgang, der er fuld opbakning til i spillertruppen.

- Vi skal stadigt gå ydmygt til opgaven og så prøve at tage de gode elementer med fra sidste sæson, som jo nok ikke bliver nemmere. De andre hold må efterhånden have lært os så godt at kende, at de nok ikke kommer til at undervurdere os på samme måde, som de nogle gange gjorde i sidste sæson, siger Mikkel Sandholm.

LTH spillerne til løbetest på Holstebro Stadion. Foto: Johan Gadegaard


Pugholm og jeg har sendt sms'er frem og tilbage hele ugen op til. Han blev ved med at påstå, at han nok skulle slå mig, selvom jeg prøvede at forklare ham, at 'det kunne han godt glemme alt om'. Så det var rigtig fint lige at få slået fast, hvem den hurtigste var.

Mikkel Sandholm.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ældre mand overholdt ikke vigepligt

Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Annonce