Annonce
Lemvig

Miljøstyrelsen: Forfølgende ulv er ikke problematisk

Billedet her er taget af et par skovgæster med hund, der blev forfulgt af ulven. Privatfoto: Jørgen Lind
Nysgerrighed er ikke det samme som problematisk adfærd, vurderer styrelsen

Klosterheden: Miljøstyrelsen vurderer ikke den enlige ulv i Klosterheden som problematisk. Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Den vurdering er styrelsen nået frem til på trods af, at ulven i adskillige tilfælde har overfaldet husdyr og på det seneste også er begyndt at følge skovgæster med deres hunde i snor. Her i avisen er der blandt andet berettet om, hvordan flere er blevet forfulgt af ulven, der dog holdt sig på et halvt hundrede meters afstand.

Annonce

Sæsonproblem

Det er dog ikke en ukendt adfærd, vurderer styrelsen, som betegner det som et sæsonmæssigt fænomen. Ulvens parringstid er i februar-marts, så derfor vil nysgerrigheden for hunde aftage hen over foråret, eller hvis ulven finder sig en mage.

Miljøstyrelsen har rådført sig med Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet, som oplyser, at den observerede adfærd jævnfør tyske erfaringer og retningslinjer ikke kan betragtes som problematisk, lige som der heller ikke vurderes at være væsentlig risiko for tilvænning til mennesker.

Annonce

Følger med

Miljøstyrelsen vil dog fortsat følge udviklingen i skoven.

Senest har det konservative byrådsmedlem Jens Lønberg været på banen med en advarsel om, at ulven tilsyneladende ændrer adfærd, og opfordrer derfor til særlig opmærksomhed. Især opfordrede han pædagoger og ansatte i skovbørnehaver til at være opmærksomme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce