Annonce
Holstebro

Miljøstyrelsen reagerer på borger-fotos af minkgrave under vand: Vi er nødt til at se det med egne øjne

Borgernes bekymring og fotos af minkgrave under vand får nu Miljøstyrelsen til at rykke ud. Ekstra tilsyn onsdag skal afklare, om vandet siver ned i sø.
Annonce

Nr. Felding: Borgernes bekymring for forurening og fotos af minkgrave, som står delvist under vand, får nu Miljøstyrelsen til at sende folk til Nr. Felding.

Det oplyser Charlotte Moosdorf, konstitueret kontorchef for Cirkulær økonomi & Affald hos Miljøstyrelsen.

- Vi tager derud og kigger på forholdene på onsdag. Det gør vi som tilsynsmyndighed. Vi kan ikke alene foretage en vurdering ud fra billederne. Vi er nødt til også at se det med egne øjne, siger Charlotte Moosdorf.


Der kan godt komme til at stå vand, efter store mængder af nedbør, da der har kørt mange maskiner i området, og jorden er stampet godt sammen.

Charlotte Moosdorf, konstitueret kontorchef, Miljøstyrelsen.


Det kommende tilsyn skal afklare, om der sker en vandafstrømning fra gravene og ned i søen.

- Der kan godt komme til at stå vand, efter store mængder af nedbør, da der har kørt mange maskiner i området, og jorden er stampet godt sammen, siger Miljøstyrelsens konstituerede kontorchef.

Annonce

Formand: Der siver vand

Det er formanden for borgerforeningen, byrådsmedlem Leif Brøgger (V), som har skudt de omtalte fotos med sin mobiltelefon. De er taget fra den sydvestlige ende, der hælder meget ned mod søen.

- Jeg er ikke ekspert, og jeg kan heller ikke dokumentere, hvor vandet kommer fra. Jeg kan bare konstatere, at der siver vand ned i søen, og at det kommer oppefra. Vandet risler ned, siger Leif Brøgger.

Han bor selv i Nr. Felding og har tit løbet rundt om søen, hvor der altid er meget fugtigt - selv om sommeren.

Brøgger og resten af byen havde et stort ønske om at få de døde mink gravet op med det samme, men det har regeringen afvist.

Og det bekymrer fortsat - også selv om det er positivt, at Miljøstyrelsen foretager prøveboringer, holder øje og nu også vil lave ekstra tilsyn grundet overfladevandet.

- Én ting er det, man kan se, men jeg er nok mest bekymret over det, man ikke kan se i forhold til grundvandet. Der er allerede gået to måneder, og der skal gå yderligere tre-fire måneder - hvor mange næringsstoffer når at sive ned i grundvandet, inden vi får hold på det? Min bekymring er også, at i maj, når man begynder at lukke gravene op , så finder man en ekspert, som siger, at det er bedre at lade minkforureningen ligge, frygter Leif Brøgger.

Annonce

En halv meter til grundvandsspejl

Prøveresultaterne fra Miljøstyrelsens undersøgelser ved minkgravne foreligger endnu ikke. Dog kan Miljøstyrelsen nu oplyse, hvor højt grundvandet står i området. I den nordlige ende er der kun en halv meter ned til grundvandsspejlet, andre steder er der otte-ni meter ned til grundvandet.

- Hvis grundvandet stiger, hvad der godt kan ske i vintermånederne, kan der ske en påvirkning af grundvandet, hvis noget af grundvandet når minkgravene. Men jeg vil gerne understrege, at der endnu ikke er konstateret en forurening af det terrænnære grundvand  i Holstebro, siger Charlotte Moosdorf, konstitueret kontorchef for Cirkulær økonomi & Affald hos Miljøstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce