Annonce
Mærkedage

Milliardær på at kritisere andres talent

I 2018 fik Simon Cowell en stjerne på Hollywoods berømte Walk of Fame. Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix
Simon Cowell blev kendt som kongen af nedrige kommentarer på talentprogrammer på tv, ikke mindst "X Factor". Den tidligere musikmand fylder 60 år 7. oktober.

60 år: Han havde allerede haft succes i musikbranchen og tjent sine første millioner pund.

Men da Simon Cowell i 2001 blev dommer på tv-programmet "Pop Idol" på engelsk tv, skruede han bissen på og ramte en guldåre.

Den spydige brite fylder 60 år mandag den 7. oktober, og hvis han sætter sig til at tælle sine penge der, når han nok at fejre mange flere fødselsdage, før han er færdig. Han anslås at være godt 4 milliarder kroner værd.

Karrieren startede i musikbranchen i 1980'erne og 1990'erne. Her stod han for at finde og udvikle kunstnere med hitpotentiale. Blandt andet gav han pladekontrakter til grupperne Westlife og Five.

Det store gennembrud kom i "Pop Idol" i 2001. Her blev han hurtigt kendt for verbale nedslagtninger af de til tider håbløse sangtalenter, der stod foran ham og de andre dommere.

Bag kameraet arbejdede Simon Cowell effektivt - og tænkte stort.

"Pop Idol" blev en seermagnet og udbredt til talrige andre lande. Og han var med til at skabe lignende tv-koncepter.

Ikke mindst "X Factor" og "America's Got Talent" voksede sig kæmpestore - begge selvfølgelig også med ham som skarptunget dommer og trækplaster.

Alle tre koncepter nåede vidt og bredt ud - også til Danmark som "Idols", "X Factor" og "Danmark har talent".

Og ikke mindst til USA, hvor Simon Cowell nåede at fylde så meget, at han to gange har været på Time Magazines liste over verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker.

Seneste projekt fra hans hånd er et dansetalentshow, "The Greatest Dancer". Også det kommer til Danmark inden længe. Hovedpræmien er en plads i "Vild med dans" - et koncept, Simon Cowell trods alt ikke har skabt.

Annonce
Forfriskende ærlig eller unødvendigt ond i sulet? Simon Cowell delte meninger som dommer i blandt andet X Factor. Fred Prouser/Reuters
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce