Annonce
Struer

Milliondyr kulturplan sejler: "Det er mit ansvar"

Borgmester Mads Jakobsen (V) beklager forsinkelsen af planlægningen af de mange kulturaktiviteter, der er i støbeskeen i år. På programmet er blandt andet den årligt tilbagevendende træskibssejlads Limfjorden Rundt, hvor økonomi- og arbejdsmarkedsudvalget har bevilget 40.000 kroner. Arkivfoto: Tommy Kofoed

Borgmester Mads Jakobsen (V) og to af kommunens direktører bærer ansvaret for, at planlægningen af det milliondyre program for købstadsjubilæet og kulturhovedstadsåret er blevet markant forsinket. Det erkender Mads Jakobsen i et interview med avi

Struer: Det burde ikke komme bag på nogen i byrådet eller i forvaltningen, at Struer i år kan fejre 100-års jubilæum som købstad, og at Struer samtidig indgår i markeringen af Aarhus og hele regionen som europæisk kulturhovedstad.

Alligevel er mange ting gået helt galt i forbindelse med planlægningen af årets to helt overskyggende kultursatsninger i Struer.

Men ansvaret ligger ikke hos de almindelige medarbejdere, der dedikeret har knoklet med at få de enkelte punkter på programmet til markeringen af dels købstadsjubilæet og dels kulturhovedstadsåret.

Nej, ansvaret skal placeres helt i toppen. Det vurderer borgmester Mads Jakobsen (V), som i et interview med avisen blandt andet erkender, at det er lidt sent at få tingene på plads nu, en måned inde i 2017, og næsten to uger efter åbningen af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad.

- Det har du fuldstændig ret i. Vi har været under pres for at få det her program på plads, siger Mads Jakobsen.

"Vi var ikke gode nok"

En del af forklaringen er ifølge borgmesteren den udskiftning, der er sket i kommunens administration.

- Ansvaret for købstadsjubilæet lå hos daværende infocenterchef Carsten Hother. Det var han rigtig dygtig til. Han afleverede et fint stykke arbejde, siger Mads Jakobsen.

Det har tidligere været fremme, at medarbejderne var gode til at tage ansvar og løse opgaverne, ikke mindst i den periode, hvor Carsten Hother var sygemeldt.

- Men vi var ikke gode nok til at få samlet op på det, da Carsten Hother stoppede. Det er et ansvar, jeg deler med direktionen og ledelsen, siger Mads Jakobsen.

Dermed placerer borgmesteren først og fremmest medansvaret hos direktør Jørgen Jensen, der blandt andet har Infocenter Struer og kultur- og fritidsforvaltningen som ansvarsområde, og den nu afgåede kommunaldirektør Claus Damgaard.

Og Jørgen Jensen erkender sit medansvar:

- Vi har været fælles om det, kommunaldirektøren og jeg, siger Jørgen Jensen, som henviser til en styregruppe, der tæller borgmesteren, kommunaldirektøren og Jørgen Jensen.

- Det er uheldige omstændigheder, der har gjort, at det har taget så lang tid, siger Jørgen Jensen.

Nu vil borgmesteren gerne se fremad, og når han kigger på de mange kulturaktiviteter, der er skrevet ind i det foreløbige program, som blev offentliggjort på byrådsmødet forleden, er han ikke i tvivl om, at borgerne i Struer får fuld valuta for pengene.

- Det bliver et fantastisk år. Også når det handler om Aarhus 2017: Vi får rigtig meget ud af det, siger Mads Jakobsen.

Annonce

Borgmesterens ansvar

Blandt politikerne i oppositionen er der tilfredshed med, at Mads Jakobsen nu placerer ansvaret.

- Det formelle ansvar er borgmesterens. Det vil det altid være, når noget ikke er planlagt rettidigt, siger Niels Viggo Lynghøj (S), som synes, det er i 11. time, at det foreløbige program for kulturaktiviteterne i 2017 nu kommer frem.

- Vi har været bagefter - og vi er bagefter - med planlægningen. Der er mindre end to måneder, til festligholdelsen af købstadsjubilæet starter. Man skal være ude i betydeligt bedre tid, når man går til økonomiudvalget og fremlægger, hvad man planlæggger, og hvad der skal bruges penge til, siger Niels Viggo Lynghøj.

- Det er klart, det ikke er de menige medarbejdere, der er skyld i, at tingene er blevet forsinket, siger Grethe Hestbech (SF).

- Selvfølgelig skal borgmesteren påtage sig ansvaret. Men nu er det kommet på plads, og vi har fået en plan, og det er jeg glad for, siger Grethe Hestbech.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Radikale kommer til at bide negle når man håber på at bevare pladsen i byrådet

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Struer

Forældre vil have tog til tiden: - Arrivas aflysninger og forsinkelser ødelægger vores børns uddannelse

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Annonce