Annonce
Holstebro

Millioner til bosted: Ny støtte til psykisk syge med misbrug

Med tre millioner kroner i støtte fra staten skal Skovvang udvikle nye metoder for borgere i Skovbo, som både kæmper med misbrug og psykiske lidelser. Foto: Morten Stricker
Metoderne skal udvikles til at hjælpe beboere på Skovvang, som både kæmper med misbrug og psykiske lidelser. Staten giver 3,1 millioner kroner over de næste to år.
Annonce

Holstebro: På bostedet Skovbo ved Skovvang bor en gruppe borgere, som både kæmper med misbrug og psykisk sygdom - og netop en sådan dobbelt diagnose gør livet ekstra svært.

Nu har Holstebro Kommune fået 3,1 millioner kroner fra en statslig pulje til over det næste to år at udvikle nye metoder til at hjælpe denne gruppe.

- Det er en gruppe borgere, som ofte er svært at nå og slider på medarbejderne. Derfor skal vi udvikle nye metoder, siger Jens Kristian Hedegaard (V), formand for social- og sundhedsudvalget.

Pengene skal gå til at ansætte en tovholder til projektet samt til vikarer for de medarbejdere, som skal arbejde med det nye projekt.

Der vil blive lagt vægt på omsorg for den enkelte, og ud fra dette defineres den pædagogiske praksis.

Annonce

Et udviklingsprojekt

Målgruppen er borgere over 30 år, som i dag modtager støtte og indsatser på Skovbo, og som typisk både har et aktivt forbrug af rusmidler og en diagnosticeret sindslidelse.

Målet er at mindske misbruget og dermed de negative konsekvenser af misbruget for borgeren og mindske konsekvenserne for for personalet på botilbudet. Og stoppe misbruget helt, hvis det er muligt.

- Det er en slags udviklingsprojekt, som både skal komme borgerne til gode, og som skal udvikle nye metoder. Og hvor der blive lavet en rapport, så det også gerne skal kunne bruges andre steder i landet. Jeg er stolt af, at vi kan være med i et sådant projekt, siger Jens Kristian Hedegaard.

Pengene kommer fra Socialstyrelsens pulje "En bedre indsats til mennesker med psykiske vanskeligheder og samtidigt misbrug på botilbud".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Opbakning til Høfde 42-kæmperne

Annonce