Annonce
Sport

Min startopstilling: Længst ude på sidelinjen, tættest på udskiftningsbænken, er nok det helt rigtig sted at placere mig selv på det her hold

Flere velkendte superliga-navne er at finde på det hold, Claus Kjærgaard har stykket sammen af gamle holdkammerater. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Den tidligere superligaspiller Claus Kjærgaard har fundet plads til gamle holdkammerater fra både Lemvig GF, Holstebro Boldklub og Viborg FF, da han fik til opgave at stille den stærkeste startopstilling med sine tidligere holdkammerater. Eneste krav var, at han skulle finde plads til sig selv på holdkortet.

Holstebro: - Det var godt nok en svær, men også rigtig sjov opgave, er det første Claus Kjærgaard siger, da avisen ringer ham op.

Den seneste uge har den tidligere kantspiller i Holstebro Boldklub og Viborg FF, der i dag arbejder som elite- og talentkonsulent hos Holstebro Elitesport, grublet som en gal over den opgave, han havde sagt ja til. Hvem skulle med, hvem skulle ikke med, hvis Claus Kjærgaard skulle lave en startopstilling med 11 mand, som kunne repræsentere hans fodboldkarriere?

Ordbog

Der er i artiklen brugt følgende forkortelser for de forskellige positioner på fodboldbanen:

MM = Målmand

HF = Højre forsvarsspiller

CF = Central forsvarsspiller

VF = Venstre forsvarsspiller

HM = Højre midtbane

CM = Central midtbane

OM = Offensiv midtbane

VM = Venstre midtbane

AN = Angriber

TR = Træner

MM Arek Onyszko

"Han var målmand i Viborg, da jeg spillede i klubben, og er med afstand den bedste målmand, jeg har spillet sammen med. Han var direkte afgørende for vores gode resultater dengang."

HF Morten Hamm

"Kom oprindeligt fra Hvidovre, så var ligesom jeg udenbys fra. Morten var bare en rigtig god fyr, som jeg kom rigtig godt ud af det sammen med, og han og jeg fik opbygget et fantastisk forhold til hinanden."

CF Ralf Pedersen

"En kriger på banen og det første navn på mit holdkort. Både sportsligt, men især også menneskeligt en fantastisk fyr. Vi har spillet rigtig meget kort og risk igennem årene."

VF Claus Bille

"Min navnebror Claus var en dygtig fodboldspiller, der ligesom jeg huserede ovre til venstre. Jeg har tit tænkt over, at det var utroligt, at det var mig som blev solgt videre til Viborg og ikke en af de andre som for eksempel Claus. Da jeg flyttede fra Lemvig til Holstebro i 1998, var det Claus og hans familie, der tog mig til sig og hjalp mig med at falde på plads i en ny by."

HM Søren Krogh

"Den eneste spiller, jeg har fundet plads til fra mit barndomshold i Lemvig er Søren Krogh ude på højrekanten. Han var i hele sin karriere lige et skridt foran mig og rykkede til Holstebro før mig og var allerede videre, da jeg ankom til HB. Søren var en helt enormt dygtig fodboldspiller med et tydeligt talent, hvilket der da også var andre, der hurtigt fik øjnene op for."

CM Bo Thomsen

"Var bare en ung knægt, men fik lov til at spille med os andre på førsteholdet i HB i en tidlig alder, fordi han var et stort talent. Lidt den samme vindertype som Ralf Pedersen, den slags der altid er på til både træning i kamp, og så har Bo gennem årene været en god ven og betydet meget for mig udenfor banen."

CM Jakob Glerup

"Min anfører i Viborg. Uden at fornærme ham, så er det ikke sikkert, at en type som ham var blevet udvalgt og satset på i nutidens talentsystem, men en outstanding vindertype med en vanvittig arbejdsmoral. Han bar anførerbindet med ære."

VM Claus Kjærgaard

"Venstrekanten var min bedste plads, længst ude på sidelinjen tættest på udskiftningsbænken, så det er nok det helt rigtig sted at placere mig selv på det her hold."

OM Kim Kristensen

"På den offensive midtbane vælger jeg Kim K. Han røg hurtigt videre til Frem, første gang vi spillede sammen i HB, så det var først efter, at vi begge var vendt tilbage til klubben, jeg for alvor fik opbygget et forhold til Kim. En teknisk dygtig spiller, som jeg bare klikkede godt med på det personlige plan. En god fodboldforstand og en super fyr."

AN = Søren Frederiksen

"Han var bare farlig foran mål, der skulle ikke mere end en halv chance til, så scorede han. At have en type som ham var en gave for os, hvis opgave var at sætte angriberne op til målchancer. Han fik også tilnavnet 'Søren Evigglad', fordi han altid havde et smil på læben."

AN = Hans Eklund

"Den gode svensker var en meget anderledes type end Søren. Scorede også en del mål, men han kommer først og fremmest med på mit hold, fordi han var helt fænomenal i opbygningsspillet."

TR = Michal Røn

"Jeg fik ham vist først som træner i Lemvig, dengang jeg blev juniorspiller. Jeg kan ikke huske noget specielt, han har sagt eller nogle særlige træningsøvelser, men Michal var en god træner fordi han sørgede for en fantastisk stemning på holdet. Det var bare sjovt at spille fodbold under ham."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce