Navne

Mindeord: En stædig forkæmper for retfærdighed er gået bort

Linda Jørgensen, der stammer fra Ejsing, var blandt de omkomne i togulykken på Fyn.

Familien skriver her mindeord over Linda Jørgensen, der er datter af Kirsten og Svend Jørgensen. Datteren er født og opvokset i Ejsing og har tilbragt dit voksne liv på Fyn:

Onsdag den 2. januar blev 45-årige Linda Jørgensen dræbt i en tragisk togulykke på Storebælt. Hun efterlader et stort tomrum for sin familie, som må sige farvel til en kærlig mor og stærk og omsorgsfuld kvinde, som gjorde meget for mange.

I fritiden var det blandt andet kampen for retfærdighed og bedre forhold for blandt andre minoritetsgrupper, som optog Linda Jørgensen.

I mere end 20 år var hun aktiv i Amnesty Internationals lokalgruppe i Odense. Hun har utrætteligt arbejdet for at få så mange danskere som muligt til at skrive under på aktioner mod uretmæssige fængslinger, tortur og diskrimination.

Og hun har blandt andet været med til at arrangere mangfoldighedsfest i Odense, hvor alt lige fra veganergrupper til trans og intetkønnede er med til at hylde mangfoldighed i en parade igennem byen.

Senest var det en lokal demonstration for at ændre den danske voldtægtslovgivning, som optog Linda Jørgensen. Hun valgte at tænde et lys for andre hver eneste dag i stedet for at forbande mørket. Og hun var aldrig bange for at stå offentligt frem med sine holdninger.

Linda Jørgensen var aktiv mange steder lige fra den lokale haveforening til fotoforeningen. Hendes enorme virke beskrives af de mange, hun kom i kontakt med, som rummelig, fleksibel, intens og umådeligt arbejdsom.

Som uddannet kemiingeniør har Linda Jørgensen arbejdet på Odense Universitetshospital og senest med validering af vaccineproduktion til udviklingslande hos det tidligere Statens Serum Institut.

Det betød meget for hende at være med til at udrydde sygdomme, som for længst er udryddet i vores del af verden, men som rammer primært fattige i udviklingslande.

Bisættelsen af Linda Jørgensen finder sted fredag den 11. januar klokken 13 i Paarup Kirke. Familien byder alle, der kendte Linda, velkomne.

0/0

Tophistorier

Annonce
Portræt For abonnenter

Datter og barnebarn lokker mormor nordpå

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Tophistorier

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce