Annonce
Mindeord

Mindeord: Hans Vangsgaard Hansen

Hans Vangsgaard Hansen. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Jørgen Vangsgaard, Aarhus, har skrevet følgende mindeord i anledning af Hans Vangsgaard Hansens død: 19. marts tabte min bror, tidligere rektor Hans Vangsgaard Hansen, Holstebro, tidl. Aarhus, kampen til kræften. Han blev 68 år og sov stille ind i sit hjem omgivet af sin hustru og deres børn.

Trods kirurgi, kemo og anden behandling konstaterede lægerne i januar i år, at der ikke var mere at gøre.

Fra begyndelsen af sygeforløbet har Hans været analytisk, usentimental og - ubegribeligt og imponerende - optimistisk, med et fantastisk gåpåmod, men også realistisk. Det har hjulpet ham og os omkring ham, hans familie og en stor vennekreds igennem den svære tid.

Hans var cand.mag. i samfundsfag og geografi. Han var født, opvokset, har gået i skole og er uddannet i Aarhus, hvor han også fik sin første ansættelse i gymnasieskolen på Viby Amtsgymnasium. Gymnasiet dannede siden rammerne for hans senere virke. Det var først i Grenaa, dernæst som rektor i Aasiaat (Egedesminde) og siden cirka 25 år som rektor i Holstebro.

Fritiden har blandt andet været brugt på familien, de fire børn og ikke mindst de ni børnebørn, der var hans ét og alt. Han læste meget, gerne om politik, samt nød sommerhuset i Rødhus og rejserne med hustruen, Jytte Mielcke.

Vi er mange, der ved Hans' alt for tidlige død har mistet noget dyrebart. Jeg kunne ikke selv have ønsket mig nogen bedre lillebror og vil savne samværet og drøftelserne med ham, hans store vid og glimt i øjet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mindre opgaver rykkes frem

Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Annonce