Mindeord

Mindeord om Henrik Brock Hoffmeyer: En ildsjæl har stemplet ud

Henrik B. Hoffmeyer var en ildsjæl, som alle planlæggere, politikere og mange af Dagbladets læsere lærte at kende. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Mindeord: Jes Christian Jessen, formand for BY & LAND i Holstebro, skriver mindeord om Henrik Brock Hoffmeyer.

En ildsjæl har stemplet ud. Henrik Brock Hoffmeyer døde torsdag d. 20. juni 2019.

Henrik kom til Holstebro i 1971 for at undervise i historie og geografi på Holstebro Gymnasium. Det fortsatte han med indtil 2004, hvor han valgte at gå på pension. Det var dog ikke kun som underviser, man lærte Henrik at kende i Holstebro. Henrik brændte for bygningskultur og byplanlægning, og i 1976 stiftede han Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Holstebro. Han blandede sig i byens liv og form og ikke mindst dens planlægning og udvikling. Uopfordret gik Henrik i gang med at registrere bevaringsværdige bygninger i Holstebro Kommune, en registrering han fortsatte i foreningen BY & LAND, så den nu omfatter hele kommunen.

Henrik Hoffmeyer var en ildsjæl, som alle planlæggere, politikere og mange af Dagbladets læsere lærte at kende. Han brændte for at gøre Holstebro kendt som en moderne handelsby, med fornemt bevaret middelaldergadeforløb, provinsielt udtryk, og samtidig uddannelses- og kulturby.

Henrik var med til at skabe "Her var engang", et projekt hvor man den sidste onsdag i måneden fra klokken 17-18, mødtes uden for en bygning eller på et sted, hvor man kunne høre forskellige historier om netop denne lokalitet. Henrik var en ivrig debattør og virkede også som klummeskriver i Dagbladet, han brændte for Holstebro.

Selvom han i 2014 vendte tilbage til Holte, vedblev han med at være Holstebroer, selv om han aldrig blev kåret som årets Holstebroer, og fortsatte med at kæmpe for en positiv udvikling i byen.

I BY & LAND i Holstebro har vi meget at takke Henrik for, og vi vil savne ham. De sidste år af Henriks liv var en kamp mod svær sygdom, som var hård både for Henrik men også for hans kone Ulla.

Jeg har mistet en fagkollega, en debatpartner og ikke mindst en kær ven. Holstebro har mistet sin vagthund.

Æret være Henrik Brock Hoffmeyers minde.

0/0
Annonce
Mærkedage For abonnenter

Julemanden ønsker sig en ny hækklipper

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce