Annonce
Navne

Mindeord om Jean Kennedy Smith

Jean Kennedy Smith fotograferet i august 2009 ved sin bror, senator Edward Kennedys begravelse. Foto: Brian Snyder/Reuters

Debat: Den 17. juni døde Jean Kennedy Smith som den sidste af de berømte Kennedy søskende. Hun blev 92 år, født den 20. februar 1928.

Hun støttede sine brødre under deres valgkampe. Hun blev ambassadør i Irland fra 1993-98 og bidrog til fred i den nordirske borgerkrig. Som USA’s ambassadør i Irland, blev hun udnævnt til æresborger i Irland. Præsident Obama tildelte hende i 2011 USA’s højeste Friheds medalje. I 2016 udgav hun sin bog ”The Nine of US” med undertitlen ”Growing Up Kennedy,” hvor hun fortæller levende om sine forældre og søskende.

Her følger min oplevelse af hende. Før den 24. maj i 1990 var vi taget til vort sommerhus i Vedersø Klit. Vi så, at Jean Kennedy Smidt den dag skulle stå for prisuddeling i Vejle til handicappede, for EUCREA og hendes organisation ”VERY SPECIAL ARTS.”

Annonce

Da både hendes bror, Robert Kennedy, og bror, Edward Kennedy, med tak havde taget imod min bog ”John F. Kennedys livssyn,” i USA-udgaven fra 1981: ”Kennedy’s Philosophy of Life Revolution of Love and Visions of Peace ”, ville jeg også give den til hende. Hun ville gerne modtage den. I bil satte jeg kursen mod Vejle den 24. maj. Jeg var kommet fra Lolland uden et eneste slips, men tænkte, at jeg kunne købe et på vejen, men det var Kristi Himmelfarts dag, alt var lukket. Ved vejen til Vejle lå en kartoffelhandler. Her holdt jeg ind, da jeg havde lovet min kone at købe kartofler med hjem. Han var ikke hjemme, hvorimod jeg så naboen. Hvad hjertet er fuldt af, løber munden over med, så til ham sagde jeg: ”Jeg skulle købe kartofler, men det er egentligt et slips, jeg har mere brug for.” Det kunne have godt hjælpe mig med, så jeg fik hans forbundne slips til låns.

I februar 2011 modtog Jean Kennedy Smith Medal of freedom for sit arbejde med Very Special Arts (VSA). Her hænger daværende præsident, Barack Obama, hende medaljen om halsen. Jean Kennedy Smith, der var den sidste overlevende i søskendeflokken, som omfattede forhenværende præsident  John F. Kennedy, døde den 17. juni i sit hjem på Manhatten. Foto:  Alex Wong/Getty Images/Scanpix

I Vejle mødtes jeg med Jean Kennedy Smith og hendes mand Steven.

Jeg fortalte hende om min brevveksling med hendes søskende, Robert, Eunice og Edward. Tillige, at vi i Kennedy Selskabet siden 1980 var begyndt at gøre hendes bror, John F. Kennedys bog ”Mænd af Mod”, til en årlig MÆND AF MOD PRIS - med prisbegrundelsen som det bærende. Hun oplyste, at Kennedy familien fra 1989 var begyndt med en tilsvarende pris. Vi kaldte vores i flertal: ”Profiles in Courage Award.” De kalder – i respekt for vores? - deres for: ”Profile in Courage Award.”

Jean Kennedy tog så positivt mod min information, at hun sagde til sin mand: ”Skal vi ikke tage ham til vort Europa-kontor?” Men han ville videre, så jeg blev fri for et svar på det for mig svære spørgsmål. Derefter oplevede jeg hende ved mødet i Vejle, hvor hun begyndte sin tale med en hyldest til H. C. Andersen og til Den kongelige danske Ballet - oplevet i Kennedy Centret i Washington, 1988. - Æret være hendes minde.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Minister skal igen se på energiprojektet ved Rammedige

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Engang var lærerseminariet stærkt søgt: Tirsdag var studerende tilbage efter 51 års fravær

Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Sport

Danske guldfavoritter må nøjes med sølv efter tæt finale

Navne

Ny direktør for UCH: Fra Harboøre til Miljøministeriet - og så hjem til Jylland igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Fra Wall Street til catering og kogebøger

Lemvig

Nu venter man på entreprenørens ferie er overstået - så skal stien ved skrænten i Bovbjerg flyttes

Lemvig

Ganefryd i Lemvig står til at lukke - der er ikke fundet en køber

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Kultur

Bydelen der voksede op efter krigen

Lemvig For abonnenter

Gymnasielærer fik øjnene op for vandlopper da hun kom om bord på forskningsskib

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Annonce