Annonce
Navne

Mindeord over Svend P: En fuldblods Tarm-bo er sovet ind

Billede fra åbningen af Svend P den 21.12.1970. Fra venstre er det servitricen Bodil, hustruen Inge, Svend P selv og Vita, svigerinde og servitrice. Foto fra arkiv.dk
Svend Ove Pedersen - bedre kendt som Svend P - satte sit præg på byen, blandt andet i form af det hyggelige værtshus, som var hans navn.

Vi har modtaget nedenstående mindeord, skrevet af Svend P's søn Torben Smedegaard Pedersen, Silkeborg:

Svend Ove Pedersen fra Tarm – nok mest kendt som ”Svend P” – er sovet stille ind på Hospice Søholm lørdag den 7. maj efter et kort, men aggressivt cancer-forløb.

Svend P var en fuldblods Tarm-bo og satte sit præg på byen som restauratør i 70’erne og 80’erne, hvor han først etablerede værtshuset Svend P på hjørnet af Svinget og Storegade i 1970, og siden i 1975 udvidede det med Disko P.

Annonce

Svend P blev født den 1. december 1943 som efternøler i en børneflok på seks børn hos Gudrun og Emil Pedersen. Hele skolegangen blev afviklet i Tarm og afsluttet med fire år på VGT, før han i 1960 gik i lære som tjener på Hotel Palads i Esbjerg. Værnepligten blev aftjent i Søværnet som hovmester på Søværnets Officer Skole i København, og han blev i hovedstaden nogle år efter.

Tilbage til Tarm

Der mødte han Inge Sørensen på Restaurant Ryttergården i Klampenborg, og han blev gift med hende i 1967. Da han flyttede med hende tilbage til Tarm i 1970 for at åbne Svend P, var det også med børnene Michael, Torben og Susanne.

Ægteskabet holdt ikke, og i 1977 forpagtede han Svend P ud og flyttede teltpælene til Hannover, hvor han i tre år drev værtshuset Zur Sonne. I 1980 vendte han tilbage til først hovedstaden og blandt andet et par år som overtjener på DFDS-ruten København-Oslo og sidenhen til Tarm, hvor han i 1984 igen overtog Svend P, som han drev i yderligere fem år, før han helt forlod restaurationsbranchen.

De sidste 12 år på arbejdsmarkedet var Svend P ansat på Vestas i produktionen og havde herunder et par år som instruktør i Italien, men i 2004 gik han på efterløn og har siden haft nogle timer om ugen på Bechs Hotel med blandt andet udkørsel af mad.

Billede fra 26. februar 2015, da Svend P til sin store glæde blev æresmedlem i Tarm Idræts Forening. Foto: TIF
Annonce

Hjertebarnet TIF

Svend P’s store hjertebarn var ubetinget Tarm Idræts Forening (TIF), som har betydet meget for ham. I drengeårene opholdt han sig så meget som muligt på fodboldbanerne – både som ivrig tilskuer til sine storebrødres kampe, men også selv som ungdomsspiller. Som voksen deltog han i bestyrelsesarbejdet, og en overgang var han træner og holdleder, arrangerede ture til Hannover for både ungdomshold og seniorer, ligesom han fik flere klubber fra Hannover til Tarm til fodboldturneringer.

Det var en meget stor dag i hans liv, da han blev udnævnt som æresmedlem i klubben den 26. februar 2015, og lige til det sidste fulgte han intenst med i liveopdateringerne fra fodboldkampene.

Annonce

Pensionist-glæder

Som pensionist betød en fisketur og naturen meget for ham, og også hans tre børn, syv børnebørn og et oldebarn glædede ham, uanset om de mødtes hos ham i Tarm eller hos dem i henholdsvis Hornbæk, Charlottenlund og Silkeborg. Derudover nød han meget de mange gode stunder med sine søskende og sine nevøer og niecer, og Svend P var altid kendt for at møde op og deltage aktivt, når der skulle holdes fest.

Bisættelsen finder sted under private former og under hensyn til Corona-restriktioner fra kapellet ved Tarm Kirke. Svend P havde en stor omgangskreds og mange venner, men i stedet for blomster beder familien interesserede om at betænke til en samlet mindedonation til Tarm Idræts Forening ved at indsende et beløb mrk. ”Svend P” til MobilePay 8337DV.

God tur, far.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Hun har altid stået på ofrenes side

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce