x
Annonce
Navne

Minderne om gode og glade stunder står tilbage

Blandt familie og venner var Jørgen Poulsgaard Jørgensen, Idom, ofte det glade og humoristiske midtpunkt med en levende interesse for, hvordan det gik alle i familien.

Peder Vad Jørgensen, Holstebro, skriver følgende mindeord om Jørgen Poulsgaard Jørgensen, Idom:

Onsdag den 4. marts døde Jørgen Poulsgaard Jørgensen, Idom. Jørgen blev født på gården "Vibholm" i Madum 31. marts 1933. Han blev den mellemste i en søskendeflok på fem.

Jørgen kom ud at tjene som 16-årig på en gård ved Oksbøl, senere på "Nymølle" i Højmark, efterfulgt at et ophold på Viborg gymnastikhøjskole og 18 måneder som soldat i Karup.

Jørgen arbejdede med forskellige erhverv (landbrug, handel, forsikring med mere), men den bedste tid var måske nok de 25 år på Vester Brejnholt i Tvis, som han drev som hobbylandbrug sammen med sin elskede Aase. Senere byggede de hus i Idom, hvor de har boet de sidste cirka 15 år.

Aase og Jørgen forstod på forbilledligvis at skabe en harmonisk familie sammen med deres seks børn, med tæt sammenhold alle imellem, selvom det er sammenbragte børn undtagen det yngste, som er fælles.

Jørgen var et meget socialt og humoristisk menneske, og han var tit midtpunkt i de mange sammenkomster mellem familie og venner. Et godt eksempel på hans humor var, at han kunne finde på at kommentere min manglende hårpragt med et "der er ingen grund til, at der er tag på et hus, der ikke er noget i". Jeg var dog aldrig i tvivl om, at det var venligt ment og et udtryk for hans specielle humor.

De sidste år i Idom blev svære, da Jørgen endte i kørestol, delvis lammet efter en blodprop. Heldigvis fejlede forstanden ikke noget, og han vedblev med at interessere sig for mange ting og spørge ind til os alle, ikke mindst til hans kære børn, svigerbørn og børnebørn. Det var både rørende og berigende at være vidne til, hvordan Aase tilsidesatte egne behov for at passe og pleje Jørgen den sidste tid.

Vi vil altid huske Jørgen for de gode og glade stunder, vi havde sammen. Jørgen blev begravet på Idom kirkegård 13. marts.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Damer

20 års ægteskab ødelagt af coronakrisen: TTHs damer og herrer går hver til sit

Annonce