Annonce
Lemvig

Corona forhindrer stor festivitas: Sådan bliver åbningen af Klimatorium alligevel folkelig

Projektleder Gert Astrup-Jepsen afprøver storm-simulatoren, som kan opleves på klimatorium, og som det kan ses, så virker den. Pressefoto
Planen er nu lagt for, hvordan så mange som muligt kan opleve Klimatorium, når nu man ikke kan gennemføre det store planlagte program ved åbningen, som man havde planlagt
Annonce

Lemvig: Planen er nu lagt for, hvordan så mange som muligt kan få et indtryk af Klimatorium på Østhavnen i Lemvig, når det færdigbyggede Klimatorium åbner til august.

Forsamlingsforbud og corona-regler gør, at man ikke kan lave de store åbent hus-arrangementer med mange mennesker på samme tid. Derfor bliver der i stedet mulighed for en mini-udgave af åbent hus, hvor man får en introduktion af huset og udstillingen.

Klimatorium på havnen i Lemvig åbner som planlagt til august. Men så holder det planlagte også op. Åbningen bliver ikke den fysiske folkefest med indvielse, klimadebatter, udstilling og underholdning, som var planlagt. Naturligvis på grund af corona-restriktionerne.

Et primært virtuelt åbningsprogram er under planlægning og vil stække sig over tre dage fra 19. til 21. august. Herefter træder et decideret ”corona-program” i gang, hvor små grupper kan bestille gratis – og korte – besøg på centret. Man vil opleve en mini-udgave af ”åbent hus” og få en introduktion til centrets udstilling ”Klima uden grænser”.

- Vi har besluttet, at vi resten af august og hele september hver dag vil guide rundt. I oktober og indtil jul begrænser vi os til hverdagene. Vi vil naturligvis gerne, at så mange som muligt får set og oplevet vores flotte hus, men vi må nu engang som alle andre forholde os til situationen og tage de nødvendige forholdsregler, siger direktør for Klimatorium, Lars Nørgård Holmegaard.

Det er et mål for Klimatorium at opbygge et team af frivillige ”Klima Værter”, som skal fortælle og guide grupper i centret og udgøre en bærende del af en skoletjeneste. Man er i gang med at udvikle en helt ny version af den traditionelle formidling om vandværker og renseanlæg, lige som formidlingen vil være om klimaforandringer og tiltag for at imødegå dem.

- Vore klima guider får en lidt anderledes start end først planlagt. Nu bliver de første måneder primært en præsentation af huset og kort introduktion i udstillingen. Det er noget, som både de nye guider, men også vi selv i centret tager del i. Hver hele time fra klokken 10 til 15 guider vi rundt og fortæller – naturligvis startende med sprit og afstandsinstruks. Vi følger reglerne 100 procent, og så må vi tage det, som det er, at mange måske kommer til at vente en tid med det første besøg på Klimatorium, siger Lars Nørgård Holmegaard.

Det er gratis at besøge Klimatorium, og man kan bestille tid til et besøg fra centrets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce