Annonce
Udland

Maduro efter hindret kupforsøg: Vi vil være nådesløse

Federico Parra/Ritzau Scanpix
Oppositionsleder Guaidó, Colombia, Chile og USA bliver sat i forbindelse med påstået kupforsøg i Caracas.

Venezuelas socialistiske regering siger, at den har forhindret et kupforsøg, som skulle have omfattet planer om at dræbe præsident Nicolas Maduro og i stedet indsætte en general.

Det siger landets kommunikationsminister, Jorge Rodriguez.

Rodriguez siger, at både aktive og pensionerede officerer fra hæren skulle have været involveret i kupforsøget, som skulle have været gennemført søndag og mandag i denne uge.

Han beskylder Colombias højreorienterede præsident, Ivan Duque, for "planlægning af kup, for attentatforsøg på præsidenten".

Samtidig nævnte han, at Chiles konservative præsident, Sebastian Piñera, og USA's nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, skulle være involveret i komplottet.

Rapporterne kommer samtidig med, at nyhedsbureauet AFP har skrevet, at Rusland vil trække alle dets "teknikere" hjem fra det sydamerikanske land.

Rusland støtter officielt Venezuelas præsident, Nicolás Maduro.

Juan Guaidó, der er oppositionsleder, udråbte i januar sig selv som fungerende præsident i det kriseplagede land. Han er anerkendt af blandt andet USA og flere EU-lande - herunder også Danmark.

Nyhedsbureauet AP skrev tidligere onsdag, at der var et glimt af håb i forhandlinger, som Venezuelas regering og opposition fører med hinanden med Norge som mægler.

Den russiske udsending i Venezuela siger, at der er fremskridt i forhandlingerne, og han advarer USA mod indblanding.

Alexander Shjetinin, som leder Ruslands departement for Latinamerika, siger til AP, at der er åbnet muligheder for en politisk og diplomatisk løsning i forhandlingerne med norsk mægling.

/ritzau/AFP


Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sløjfer strandbeskyttelsen ved havne

Kultur

Harboøre har en ægte "jule-vej"

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce