Lemvig

Minister ryddede sidste hindring for at løse læge-problemet i Lemvig

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) var hjemme på Lemvigegnen, og hun havde en gave med i form af en dispensation til regionklinikken for praktiserende læger. Her er hun på rundtur i de nuværende læge-lokaler på det tidligere sygehus. Til højre ses borgmester Erik Flyvholm (V) og formanden for regionens udvalg for nære sundhedstilbud, Annette Roed (S). Til højre for ministeren skimtes den sygeplejefaglige direktør ved Hospitalsenheden vest, Ida Gøtke, og direktøren for social og sundhed ved Lemvig Kommune, Pia Ulv Helleland. Foto: Morten Stricker
Nu har region og kommune fået dispensationen til regionklinikken for praktiserende læger, som skal løse læge-problemet fra efteråret. Ellen Trane Nørby havde den med på et besøg på hjemegnen mandag eftermiddag

Lemvig: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) havde en gave med, da hun mandag eftermiddag var på besøg på det tidligere sygehus - det kommende akut- og sundhedshus i Lemvig.

Med til mødet var repræsentanter fra Lemvig Kommune og Region Midtjylland, som sammen er ved at skabe en ny regionklinik for praktiserende læger i Lemvig. Man er allerede ved at søge læger til den, men man har manglet statens velsignelse af planerne i form af en dispensation.

Og denne dispensation havde Ellen Trane Nørby med. Eller rettere: Hun kunne fortælle, at hun havde underskrevet dispensationen, og den ville komme hurtigst muligt til Region Midtjylland, som har ansvaret for lægedækningen.

Det blev mødt med et stort smil og tak fra både borgmester Erik Flyvholm og formanden for de nære sundhedstilbud i regionen, Annette Roed (S). Nu er det kun interessen fra lægerne, der kan afgøre successen.

Den sygeplejefaglige direktør i Hospitalsenheden Vest, Ida Gøtke, kunne under rundvisningen med ministeren fortælle, at det er for tidligt at sige noget om ansøgerantal, men at der har været stor interesse for at høre om de fire stillinger. Ansøgningsfristen udløber i starten af april.

Ellen Trane Nørby (V) håbede, at region og kommune nu ville skabe attraktive forhold for de læger, der søger ind i regionklinikken, så det måske kan være med til at få interessen for at bosætte sig i området til at stige hos almen praktiserende læger.

- Det kræver ikke bare gode forhold også omkring almene forhold som børnehaver, skoler og andre kommunale tilbud, sagde hun.

Erik Flyvholm kunne kun forsikre, at det er man bevidst om, og det også er både tanken og håber, at der er læger, der ved at arbejde delvist i Lemvig vil få øjnene op for at slå sig ned i området og måske blive praktiserende læger på fuld tid.

Ellen Trane Nørby håbede, at der blandt ansøgerne ville være et bredt felt både aldersmæssigt og fra begge køn, da det ville være med til at dække behovet og trygheden blandt de 7000 patienter, der skal tilknyttes regionklinikken fra september, når to privat praktiserende læger stopper, og aftalen med Nordic Medicare udløber.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce