Annonce
Ulfborg/Vemb

Minister vil gøre Vestjylland til grønt togeksperimentarium: For Eva er det vigtigste blot at togene kører til tiden

Mandag formiddag blev Midtjyske Jernbaners fire tog på strækningen mellem Holstebro og Skjern navngivet. Transportminister Benny Engelbrecht håber snart at komme tilbage for at navngive nye batteridrevne tog. Foto: Simon Fjordvang Brenøe-Jensen
I fremtiden skal tog være batteridrevne, mener transportministeren til navngivningsfest i Vemb. For pendler Eva Christensen er det vigtigste, at togene kommer til tiden.

Vemb: Bølgen, Fjorden, Vinden og Engen. Det er de nye navne på de tog, som transporterer passagererne rundt i det vestjyske.

Navngivningsfesten fandt sted mandag formiddag på stationen i Vemb, hvor både lokale borgere og politikere mødte op for at se de udvalgte navne.

En af de fremmødte var Eva Christensen, som hver uge tager toget fra sit hjem i Vemb til Holstebro, hvor hun arbejder som SOSU-hjælper på et plejecenter.

Annonce

- Jeg er jo afhængig af det offentlige. Jeg tager toget, hver gang at jeg skal på arbejde, lyder det fra SOSU-hjælperen, der står klar på perronen.

Eva Christensen tager hver uge toget mellem Vemb og Holstebro, for hende er det blot vigtigt, at togene kommer til tiden, ikke om de er batteridrevne eller ej. Foto: Simon Fjordvang Brenøe-Jensen

I dagens anledning var der desuden besøg af transportminister Benny Engelbrecht (S), som har udset Vestjylland til at være drivkraften bag lokalbanernes grønne omstilling.

- Alle tog bør jo hedde noget, tog er jo ikke noget, der er ligegyldigt. Der går jo ikke lang tid, før at vi skal snart skal navngive nogle nye batteritog, siger han og fortsætter:

- Tanken er jo, at de her strækninger bliver banebrydende i forhold til batteriteknologien. Alle lokal- og regionaltog i Danmark skulle gerne ende med at blive elektrificeret, og derfor bliver det her et godt eksperimentarium for at se, hvilke krav vi skal stille til vores batteritog, når vi skal sætte dem i udbud.

For Eva Christensen er der kun en ting, der betyder noget, uanset om togene for fremtiden er batteridrevne eller ej.

- Bare at togene kører til tiden med alle de aflysninger, der har været, det har været frustrerende for mig. Det vigtigste er, at de kører til tiden, det med at komme for sent på arbejde, det er jo ikke sagen, siger hun.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Sport

Målfesten fortsatte: Danskerne flyver hjem fra Moldova med fire mål i bagagen

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce